Willekeurige bemoediging
  • Ken je dat?
    Vandaag een blogje van Joyce, mijn jongste dochter. =============================== Ver weg of dichtbij? Ken je dat, dat je iets in …
Recente reacties
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Midden in de brand.

In Uw heilige tempel wil ik op mijn knieën gaan en Uw naam eren om Uw goedheid, liefde en trouw. Want U hebt terwille van Uw eigen grote naam al Uw beloften ingelost. Toen ik U aanriep, hebt U mij antwoord gegeven. U gaf mij nieuwe moed en kracht om verder te gaan. Psalm 138:2-3 (uit Het Boek.)

Een Psalm van David. Weer zo’n getuigenis en een bewijs van zijn vertrouwelijke omgang met de Here God. Zo mooi vind ik dat.

Elke dag opnieuw horen we gruwelijke dingen, overal ter wereld zijn er dingen gaande, en iedereen wordt erdoor opgeschrikt. Ook in ons kleine Nederland zijn alle beveiligingsmaatregelen aangescherpt. Het komt heel erg dichtbij en je hart is bij al je geliefden waarvan je wilt dat ze veilig zijn en die je het liefste dicht bij je zou willen houden. Maar wie kan veiligheid garanderen? Niemand!! Er kunnen nog zoveel maatregelen genomen zijn, nog zoveel beveiliging, nog zoveel manschappen op de been zijn, een garantie kan niemand geven. En dan zou de moed je in de schoenen zinken en veel mensen zijn, begrijpelijk, bang.

En dan lees ik deze woorden van David, een man die in heel wat gevaren verkeerde maar altijd op zijn God vertrouwde, en niet tevergeefs!

Deze wereld staat in brand en wij zitten er middenin. En dan denk ik aan de vrienden van Daniël, zij werden in een vurige oven gegooid die zó heet was dat het vuur hen eigenlijk meteen had moeten verteren. Maar zij bleken totaal onaantastbaar te zijn omdat de Here daar bij hen was. hij heeft hen beschermd en er was zelfs geen schroeilucht aan hun kleren te ruiken. Hoe bijzonder en hoe onmogelijk in mensenogen!

Wij zitten middenin deze brandende wereld en wij mogen bidden, ons gebed is meer dan ooit nodig, maar tegelijkertijd mogen we kracht putten uit de bovenstaande woorden van David:  “Toen ik U aanriep, hebt U mij antwoord gegeven. U gaf mij nieuwe moed en kracht om verder te gaan”. En iets verder uit deze zelfde Psalm 138: Wanneer ik wandel te midden van benauwdheid, behoudt Gij mij in het leven; tegen de toorn van mijn vijanden strekt Gij uw hand uit, en uw rechterhand verlost mij. (vers 7)

Deze God, de God van David, is ook onze God!!

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


4 + = 8