Willekeurige bemoediging
  • Weer een operatie.
    Het is weer zover, ik moet vandaag weer richting het Oogziekenhuis voor een nieuwe operatie. De afgelopen jaren ben ik …
Recente reacties
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Ken ik U?

roze bloemen

De vorige keer heb ik het gehad over het kennen van de Here God… Ja, kun je dan zeggen, hoe zouden wij nietige mensen ooit de Here God echt kunnen leren kennen? Nou, weet je, Hem helemaal kennen en doorgronden zal ons nooit lukken, dat ben ik helemaal met je eens maar we kunnen Hem wel voor een heel groot deel leren kennen. Hij heeft niet voor niets een heel dik boek laten schrijven waarin Hij Zichzelf bekend maakt, waarin Hij laat weten hoe Hij over dingen denkt en waarin Hij heel duidelijk aangeeft hoe wij een vertrouwelijke omgang met Hem kunnen hebben. Hij heeft het, door het offer van de Here Jezus, mogelijk gemaakt dat we tot Hem mogen naderen en dat we met Hem mogen spreken en naar Hem mogen luisteren. Hij verlangt ernaar dat we alles met Hem delen, de fijne dingen maar ook de moeilijke dingen, de verdrietige dingen. Hij heeft interesse in elk aspect van ons leven…. maar hoe is dat andersom? Hoeveel tijd neem ik, nemen wij, om ons echt te verdiepen in wat Hem beweegt? En dan bedoel ik niet de theorie maar de praktijk. Elke dag opnieuw nemen we de tijd om tegen Hem te spreken. We leggen Hem onze problemen voor, hebben allerlei vragen, willen raad, vertroosting, uitkomst, en dat mag, dat is helemaal niet verkeerd, maar hoe dikwijls vraag ik, vragen wij, naar Zijn wensen? Zijn we ons bewust dat Hij ook op die vraag een antwoord wil geven? Dat Hij dat samen met ons heel graag zou willen delen?

Als je een relatie hebt met een partner, een ouder, een kind, een broer of zus of met wie dan ook, dan is dat geen éénrichtinsverkeer, de liefde moet van beide kanten komen. En als je echt van iemand houdt dan wil je die ander graag blij maken. Dan ga ik bij mijzelf onderzoeken in hoeverre ik zég dat ik van de Here God houd en in hoeverre mijn dáden naar Hem toe zeggen dat ik van Hem houd en dan moet ik constateren dat ik daarin behoorlijk tekort schiet…

Maar, tegelijkertijd met dit besef is er ook de wetenschap dat ik er iets aan kan doen. Op het moment dat je iets inziet kun je het ook veranderen. Dat is een bewuste keuze die je kunt maken en als ik dan die keuze maak en ik vraag aan de Here God wat nou Zijn wensen zijn voor de dag die voor ons ligt dan is het niet zo dat ik dan een lijstje krijg met daarop de wensen, maar dan voel ik in mijn hart, gewoon door de dag heen, wat Hij graag zou willen. Hoe Hij zou willen dat ik in een situatie reageer, of dat ik mensen aanspreek en bemoedig, of iemand een stukje hoop breng , in welke vorm dan ook, of dat ik gewoon, heel stil, in Zijn nabijheid ben zonder dat we spreken, zomaar alleen maar stil zijn.

God leren kennen, het klinkt moeilijk, of zelfs onmogelijk, maar dat is het niet, echt niet. De Here God wil zich laten zien, laten kennen en hoe meer wij Hem leren kennen des te groter wordt ook ons vertrouwen dat Hij alle dingen in Zijn handen heeft en dat Hij er altijd is. We hoeven Hem niet te begrijpen, als wij onze kinderen opvoeden dan vragen kinderen heel vaak “waarom” en soms moet je gewoon zeggen “daarom!” omdat het op dat moment niet uit te leggen valt maar zelf weet je dat je het alleen voor de bestwil van het kind doet. Wij zijn Gods kinderen en ook bij Hem is er soms alleen een “daarom΅ maar als we Hem leren kennen en vertrouwen kunnen we daarmee vrede hebben.

Romeinen 5:1-5: En nu we door ons geloof zijn vrijgesproken van schuld, hebben we vrede met God. Die vrede hebben we te danken aan onze Heer Jezus Christus. Door wat Hij heeft gedaan, kunnen we door ons geloof nu ook genieten van Gods liefdevolle goedheid voor ons. En door Hem kunnen we ook altijd blij zijn. Want we weten dat we straks in zijn heerlijke aanwezigheid mogen leven. Maar dat is niet het enige. We zijn ook blij als we het moeilijk hebben. Want door moeilijkheden leren we om vol te houden. En doordat we leren volhouden, wordt onze geest sterk. En doordat onze geest sterk wordt, leren we om steeds meer op God te vertrouwen. En als we op God vertrouwen, zal Hij ons nooit teleurstellen. Want God heeft zijn liefde in ons hart uitgestort door ons zijn Heilige Geest te geven.

roze bloemen

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


9 + 5 =