Willekeurige bemoediging
  • Wat is dat?
    Vanmorgen (of als het op de site komt is het al gistermorgen was ik in de dienst en enkele rijen …
Recente reacties
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Weet je het niet??

gele rozen 2

Weet gij het niet, hebt gij het niet gehoord? Een eeuwig God is de Here, Schepper van de einden der aarde. Hij wordt noch moede noch mat, zijn verstand is niet te doorgronden. Hij geeft de moede kracht en de machteloze vermeerdert Hij sterkte. Jongelingen worden moede en mat, zelfs jonge mannen struikelen, maar wie de Here verwachten, putten nieuwe kracht; zij varen op met vleugelen als arenden; zij lopen, maar worden niet moede; zij wandelen, maar worden niet mat. Jesaja 40:28-31.

Dat is nog eens een statement hè? Hier wordt de grootheid van de Here God nog eens duidelijk onderstreept. “Weet je het niet? Heb je het niet gehoord?” Met andere woorden, moet je nou toch es horen hoe geweldig de Here God is. Mooi vind ik dat, zo’n stukje brengt je weer eventjes met de neus op de feiten, want dat zijn het: feiten! Zaken die werkelijk zo zijn zoals ze hier voorgesteld worden. De Here God heeft Zich door de tijd heen zo dikwijls bewezen, de Bijbel heeft zich door de eeuwen heen waarachtig getoond en er blijft geen ruimte voor twijfel. Het is zoals het er staat en dat geeft rust en zekerheid. Voor mij in ieder geval wel.

Weet je, elke dag worden we geconfronteerd met “verwachtingen”, de verwachtingen die mensen van ons hebben, de verwachtingen die we van onszelf hebben en waarin we onszelf en anderen maar al te dikwijls teleurstellen, maar ook bijvoorbeeld de verwachtingen van het RIVM momenteel over hoe de cijfers omtrent de coronacrisis zich ontwikkelen, of zoiets simpels als de weersverwachting die we elke dag kunnen horen of bekijken.

De meeste verwachtingen die wij als mensen hebben lopen uit op een teleurstelling en dikwijls durven we niet eens meer iets te verwachten en kunnen we alleen maar “hopen”. Het laatste jaar ging het erom dat wij hoopten dat wij en onze geliefden niet ziek zouden worden, dat onze ouderen weer wat meer bezoek mochten hebben, dat we weer meer erop uit zouden kunnen gaan, dat onze baan behouden zou blijven, dat onze zaak weer geopend mocht worden, dat onze vakantie alsnog door zou kunnen gaan, enz,enz. Maar ook op allerlei ander vlak kunnen we zorgen hebben en hopen op betere tijden of berichten. Er zijn zoveel dingen die we graag zouden willen en waarop we hopen maar die we soms niet durven verwachten. Eigenlijk best verdrietig en ook deprimerend als je er goed over nadenkt. En dan zijn daar deze hoopvolle woorden uit Jesaja: “Heb je het niet gehoord? Weet je het niet? Luister nou toch nog es hoe Groot de Here God is”

Als je niet meer durft te verwachten, als je alleen nog maar durft te hopen, lees dan nog een keertje deze mooie en bemoedigende woorden en weet dat je van de Here God juist wel mag verwachten, elke keer en iedere dag weer.

Weet gij het niet, hebt gij het niet gehoord? Een eeuwig God is de Here, Schepper van de einden der aarde. Hij wordt noch moede noch mat, zijn verstand is niet te doorgronden. Hij geeft de moede kracht en de machteloze vermeerdert Hij sterkte. Jongelingen worden moede en mat, zelfs jonge mannen struikelen, maar wie de Here verwachten, putten nieuwe kracht; zij varen op met vleugelen als arenden; zij lopen, maar worden niet moede; zij wandelen, maar worden niet mat. Jesaja 40:28-31.

gele rozen

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


5 + 4 =