Willekeurige bemoediging
  • 6 januari 2006
    Vandeweek kwam ineens een voorval van vroeger in mijn gedachten, althans een geschiedenis die zich een aantal keren heeft voorgedaan …
Recente reacties
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Het buitenkantje.

2146451-pink-flowers-orchid-on-a-white-background[1]Vandaag is het alweer 8 jaar geleden dat mijn vader overleed. Toch een dag die me elk jaar weer even extra doet denken aan mijn vader en hoe dankbaar ik ben voor alles wat hij voor mij betekend heeft. Terwijl ik me dit zo bedenk realiseer ik me dat dit gedachten zijn die binnenin mij omgaan en die niemand van de buitenkant kan zien, en dat bracht me bij het volgende:

Het is vandaag zondag en straks ga ik (en met mij velen) weer naar een samenkomst. Onze gemeente is behoorlijk groot en dan zie je veel mensen op zo’n zondagmorgen. En soms vraag ik me weleens af wat er nou zo in de harten van de mensen omgaat. Wij zien vaak alleen maar de buitenkant van elkaar, en soms gunt iemand je een blik in zijn of haar hart, maar over het algemeen kunnen wij niet peilen wat er in iemands binnenste leeft.

Nou staat er in Mattheüs 18:20: Waar twee of drie vergaderd zijn in Mijn naam, daar ben Ik in hun midden.

En toen dacht ik eraan dat wij straks weer bij elkander zijn in het huis van God om Hem groot te maken en dat de Here dus in ons midden is, en om je dat te realiseren, dat geeft zo’n diepere dimensie aan zo’n samenkomst. En weet je, ook al zien wij slechts elkaars buitenkant, Hij bekijkt juist de binnenkant, Hij is het die ons mensen totaal kan doorgronden, Hij kent de diepste diepten van ons hart, en ik vind dat zó mooi. En als je zo met meerdere mensen samen bent, dan kun je van zoveel verschillende plaatsen komen, uit zoveel verschillende situaties, uit zoveel verschillende gezinnen, met zoveel uitéénlopende gedachten, gevoelens, problemen, of ook blijdschap in je hart… Hij weet en ziet álles en Hij kent ons stuk voor stuk, door en door.

Ook voor vandaag wil ik dat meegeven, zóvele mensen gaan vandaag de dag naar een kerk of een samenkomst, en zóvele mensen gaan er naartoe om te luisteren naar het woord van God, om een zegen te ontvangen, en wie je ook bent, en wáár je ook vandaan komt en naar wélke kerk of gemeente je ook gaat, Waar twee of drie vergaderd zijn in Zijn naam, Hijzelf is in het midden. Maar óók in je persoonlijke relatie met Hem, mag je weten dat Hij zó dichtbij je wil zijn. En als je je dán realiseert, dat Hij dwars door alle buitenkanten heen ziet, en wéét hoe het met je gaat, en wéét wat je nodig hebt, dan geeft dat zo’n veilig gevoel. Hij wil troost en warmte, heling en blijdschap, vrede en rust, goedheid en genade en ontferming en nog zóveel meer dingen geven, daar word je blij van.

Soms doe je stoer, “met mij gaat ’t goed”
maar diep in je hart kan het huilen,
en dan zou je willen dat er iemand was
waarbij je zomaar weg mocht schuilen.
Je doet je groot voor, maar je voelt je zo klein
je wilt het toch niet laten merken,
maar bij de Here mag je jezelf gewoon zijn
en Hij wil je met Zijn liefde versterken.

Ook vandaag!

Ik wens je een gezegende zondag toe!

 purple-orchid-isolated-white-background-19367019[1]

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


+ 3 = 5