Willekeurige bemoediging
  • Wie vraagt wordt… ?
    Als kind leer je dat kinderen die vragen worden overgeslagen, maar bij God werkt dat heel anders. Bij Hem mag …
Recente reacties
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Een uitgebalanceerde maaltijd.

De bijbel laat ons de regels zien die door de Here God zijn ingesteld en zij vormen een leidraad voor ons leven. Je komt het overal tegen, de goede raad, de verboden en de geboden, ze zijn ons gegeven ter bescherming van onszelf en om ons te helpen uitgroeien tot standvastige volwassen kinderen van God.

Mijn zoon, onthoud alles wat ik je leer en bewaar mijn geboden in je hart. Zij zullen je leven verlengen, goed als ze zijn voor lichaam en geest. Houd liefde en trouw in ere! Draag Gods geboden als een sieraad en prent ze in je hart en geheugen. Dat levert je genegenheid en instemming van God en de mensen op. Vertrouw met heel je hart op de HERE en verwacht het niet van je eigen verstand. Laat God delen in alles wat je doet, dan kan Hij je levensweg bepalen. Ga niet op je eigen oordeel af, maar koester ontzag voor de HERE en ga het verkeerde uit de weg. Dat werkt als een medicijn voor je lichaam en dringt diep in de botten door. Spreuken 3:1-8 (Het Boek).

Deze woorden zijn als het ware Gods recept voor een uitgebalanceerd leven en zo vol van wijsheid. Als je het leest zie je dat het in vele dingen voorziet. Gods woord, Zijn regels, Zijn aanwijzingen, alles wat er in de bijbel staat, het is allemaal geschreven uit pure liefde voor ons. Gods woord is een liefdesbrief aan ons gericht. In dit gedeelte staat dat we ons vertrouwen op God moeten stellen en niet op ons eigen inzicht moeten steunen. Hoe dikwijls vormt ons eigen inzicht nog een blokkering die ervoor zorgt dat wij niet volledig op God kunnen/willen vertrouwen? Deze woorden, Gods woorden, ze zijn het beste voedsel voor ons leven. En het allerbelangrijkste ingrediënt is “vertrouwen”.

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


9 + 7 =