Willekeurige bemoediging
  • Gebroken liefde.
    Het plaatje hiernaast kwam ik gisteren tegen op Facebook. Toen ik het las vond ik het wel een mooie uitspraak …
Recente reacties
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

De schok van je leven :-)

 

2 van mijn 3 dochters hebben zelf kinderen en mijn oudste dochter vertelde me laatst: “Mam, ik schrok me wild van de week, ik zat aan tafel en de kinderen zaten te klieren en toen hoorde ik mezelf ineens zeggen: moet ik stikken in mijn eten?? En ineens hoorde ik gewoon jou!” Hahaha, ook mijn andere dochter heeft weleens zoiets gehad en ikzelf heb me vroeger ook bij tijden gerealiseerd dat ik sommige uitspraken die mijn moeder deed, nu zelf ook gebruikte. Best grappig. Anderzijds is het zo dat ik zie dat ze ook allemaal, alle 4 mijn kinderen, andere dingen doen die ze thuis geleerd hebben. Ze zijn stuk voor stuk bewogen met anderen, helpen daar waar het maar kan, zijn altijd bereid om zich voor anderen in te zetten en dat zijn dingen die in onze hele familie terug komen, heel kostbaar.

Soms beseffen we, denk ik, niet hóé groot de impact is die wij op onze kinderen kunnen hebben. We hebben een voorbeeldfunctie, of we dat nou willen of niet, kinderen slaan alles op wat ze thuis zien en horen en in hun latere leven komt dat terug.

Dat geld dus in onze gezinnen maar het geldt ook voor onze omgeving, ook daar hebben wij als Gods kinderen een voorbeeldfunctie, ook daar worden de dingen die wij doen en zeggen opgeslagen. Alleen door een vriendelijk woord kunnen we een stukje licht verspreiden. Ik heb bijvoorbeeld een buurman hier in de flat en deze man, waar je hem ook tegenkomt, is altijd blij en vriendelijk, hij zegt ook altijd tegen iedereen “Goedemorgen/middag buurman of buurvrouw, gaat het goed met u?”, en je ziet gewoon dat gezichten oplichten als ze dat horen. Gewoon zomaar een klein beetje vriendelijkheid. Of als ik een buurvrouwtje, die aan ms lijdt, moeizaam zie aankomen met een vuilniszak en ik pak die even van haar over om in de vuilcontainer te gooien, een kleine moeite maar het doet de ander zoveel goed.

Ef. 2:10: Want zijn maaksel zijn wij, in Christus Jezus geschapen om goede werken te doen, die God tevoren bereid heeft, opdat wij daarin zouden wandelen.

De bijbel zegt dat wij door onze goede werken de mensen ertoe kunnen brengen God te gaan verheerlijken, wij zijn in Christus Jezus geschapen om goede werken te doen, en God heeft die goede werken al tevoren bereid. Blijft dus over dat het aan ons is om ook daadwerkelijk in die goede werken te wandelen, dat is telkens weer een keuze. Een goede keuze :-)

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


+ 5 = 9