Willekeurige bemoediging
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Verder dan de horizon…

IMG_0720Ik heb van mijn oudste dochter ooit eens een doosje gekregen waarin allemaal kaartjes zitten met aan de ene kant mooie  uitspraken erop en op de andere kant van het kaartje een Bijbeltekst. Op het doosje zelf staat: “Loving thoughts for mom”.

Ik haalde er daarnet een kaartje uit en op de voorkant staat: A mother’s love looks beyond the horizon of today and sees the possibilities of tomorrow. Dus even in het Nederlands: De liefde van een moeder kijkt voorbij de horizon van vandaag en ziet de mogelijkheden voor morgen. Dat vind ik een hele mooie uitspraak. Het is ook wel een waarheid want als je kinderen tegen obstakels aanlopen probeer je als moeder (of vader natuurlijk ook) te helpen en te bedenken hoe je om- of over zo’n obstakel heen kunt komen. Je zoekt naar mogelijkheden om verder te kunnen en als ouder zijnde heb je meer levenservaring dan je kind en kun je wat makkelijker door de situatie’s heen kijken en daarmee bemoedig je je kind. Je houdt hem of haar voor wat er uit de situatie te halen of te leren valt en hoe je dat kunt gebruiken zodat het uiteindelijk een positieve invloed of uitwerking zal krijgen.

De Here God is ook zo’n “ouder” , Hij is onze Vader en ook Hij is iemand die altijd weer nieuwe wegen en nieuwe mogelijkheden voor ons ziet. Al lijken de situaties soms onoverkomelijk, dan tóch is Hij degene die er voorbij kan zien en die wéét dat er steeds weer hoop, vertroosting en bemoediging is omdat Hij er altijd bij is, en dan staat er zoiets moois in Jeremia 29:11: Want Ik weet, welke gedachten Ik over u koester, luidt het woord des HEREN, gedachten van vrede en niet van onheil, om u een hoopvolle toekomst te geven.

Ik vind dat zo’n mooie gedachte om vandaag en elke morgen opnieuw vast te houden en mee te nemen.

 

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


7 + 9 =