Willekeurige bemoediging
  • 19 september 2007
    De afgelopen week heb ik problemen met de computer gehad. Eerst liep hij bij elke paar woorden die ik schreef …
Recente reacties
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Als je het zoekt….

Dank U voor deze nieuwe morgen,
dank U voor deze nieuwe dag.
Dank U dat ik met al mijn zorgen
bij U komen mag.

Het 1e couplet van een liedje uit mijn kinderjaren waarmee ik wakker werd vanmorgen. “Dank U” het is het eerste wat ik ’s morgens zeg als ik mijn ogen open doe en het laatste als ik ze ’s avonds weer dichtdoe. Vooral de laatste maanden ben ik er zo bij bepaald, mede ook door gesprekken met mijn kinderen, dat er zoveel is om dankbaar voor te zijn. Hoe gemakkelijk kun je je soms focussen op de dingen die níét zo goed gaan of niet zo fijn zijn. Dat heb ik ook heel sterk gemerkt de laatste periode, en hoe fijn is het dan als er iemand is die je opnieuw erop wijst dat er zoveel is dat wél goed gaat en dat wél fijn is. Het is zo mooi als je elkaar tot een hulp mag zijn, elkaar mag opbouwen.

Momenteel ben ik er heel bewust mee bezig om iedere dag juist de dingen te zien, zoeken, benoemen, die fijn zijn, dingen waar ik die dag dankbaar voor mag zijn, één dag tegelijk en iedere dag heeft grote en kleine zegeningen die de Here God ons geeft en die, als we er bewust naar op zoek zijn, zichtbaar worden. Soms zijn de dingen al zo gewoon dat we ze niet eens meer opmerken, om een paar voorbeelden te noemen: De zon die schijnt, water dat uit de kraan komt, een bed om in te slapen, een huis om in te wonen, kleding om aan te trekken, een boterham om onze maag mee te vullen en zo zijn er nog zóveel dingen die eigenlijk heel gewoon zijn hè? Maar op het moment dat je op zóék gaat naar zegeningen worden ze opeens weer heel bijzonder, geven ze reden tot dankbaarheid.

Ik bedacht me vandaag dat er zoveel gaande is, dreiging van aanslagen, oorlogen enz. Veiligheid is nog maar betrekkelijk, nergens ben je meer echt veilig en alles wat je vandaag bezit kun je morgen kwijt zijn. Geld wordt steeds minder waard, alles in deze wereld staat nog maar op wankele schroeven en er is geen enkele zekerheid meer. En hoe dankbaar ben ik dan dat ik de Here God mag kennen, bij Hem mag ik schuilen, Hij gééft niet alleen zekerheid Hij IS mijn zekerheid! Dát is mijn allergrootste reden tot dankbaarheid, iedere dag opnieuw!! Daarom wil ik vandaag eindigen met het laatste couplet van hetzelfde kinderliedje:

Dank U , uw liefde kent geen grenzen,
dank U, dat ik dit zeggen kan.
Dank U, o God, ik wil U danken,
dat ik danken kan.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


+ 7 = 12