Willekeurige bemoediging
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Alledaagse dingen.

IMG_0772Volg Simon, volg!!

Boaz loopt van de keuken door de woonkamer en dan zo de tuin in en in zijn kielzog volgt Simon. Even later komen ze weer terug en eenmaal in de keuken aangekomen krijgt Simon zijn beloning en dan beginnen die twee aan een volgend rondje. Boaz probeert Siem wat nieuwe dingen te leren en het volgen gaat al prima en Simon wordt uitbundig geprezen.

Na een heel aantal keren huis in- huis uit vindt Bo het tijd om nog een extra element toe te voegen. “Oma? Als jij nou een hondensnoepje naar Simon gooit als hij achter mij aanloopt dan moet hij dat laten liggen en blijven volgen tot ik zeg dat hij het snoepje mag pakken”. Prima zo gezegd zo gedaan, de eerste keer vliegt Simon er op af en is het snoepje weg voor we ook maar iets konden doen of zeggen maar daarna hebben we het iets anders aangepakt en keek hij er niet eens meer naar. Hij hield de blik op zijn baasje Boaz en liep keurig achter hem aan langs het snoepje! Snelle leerling :-)

Een belangrijke les die we nog verder zullen oefenen omdat Simon, als je hem uit laat, letterlijk door alles afgeleid wordt en als je niet oplet zou hij zich zo losrukken en zichzelf en anderen in gevaar brengen.

IMG_0779 Spreuken 4:25-27 zegt: Laten uw ogen voorwaarts blikken en uw oogopslag rechtuit zijn. Laat uw voeten een effen pad inslaan en laten al uw wegen vast zijn. Wijk noch ter rechter, noch ter linkerhand af, houd uw voet verwijderd van het kwade.

Alledaagse dingen die dan, ook voor ons, zo’n mooi lesje vormen, toch?

 

 

 

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


3 + 1 =