Willekeurige bemoediging
  • 27 april 2005
    Ik kijk naar je terwijl je heel zachtjes afscheid neemt van je kleine nichtje, dat ligt te slapen, heel voorzichtig geef …
Recente reacties
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Aan het water geplant.

nature,rose-576613b81516e775d1109bd1c373e84f_h[1]

Toen ik daarnet (rond 10 uur ’s avonds) met Simon buiten liep merkte ik dat het stevig aan het waaien was, echt een behoorlijke wind. De bomen ruisten flink, het water rimpelde, mijn jasje waaide om mij heen en het rook heerlijk naar frisse natuur. Ik geniet altijd van de wandelingetjes met Simon.

Onder het lopen dwaalden mijn gedachten wat af, ik zag de takken van de bomen flink bewegen maar de bomen zelf stonden stil, vastgeworteld…

Soms kan het in ons leven ook tekeer gaan, dan kan het stormen en dan kan er van alles binnen in ons bewegen. Wij kregen vandaag minder goed nieuws en dan word je daar verdrietig van en bezorgd. Maar dan toch mag het zo zijn dat de wortels, die we, als het goed is, juist in de rustige tijden van ons leven hebben laten groeien, ervoor zorgen dat we niet omvallen. Die wortels waarmee we verankerd zijn in Jezus, die zorgen voor houvast. En toen kwam het volgende Bijbelgedeelte in mijn gedachten waarmee ik een ieder vandaag wil bemoedigen:

amen2[1]Jeremia 17 vers 7-8: Gezegend is de man die op de Here vertrouwt, wiens betrouwen de Here is; hij toch zal zijn als een boom, aan het water geplant, die zijn wortels tot aan een beek uitslaat, en het niet merkt als er hitte komt, maar welks loof groen blijft, die in een jaar van droogte geen zorg heeft en niet nalaat vrucht te dragen.

Hieraan kan ik nog maar één woord toevoegen: Amen!!

 

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


1 + 1 =