Willekeurige bemoediging
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Geloof je dat?

vissenverboden[1]Ik herinnerde mij iets van vroeger. Ik woonde nog thuis en we waren net verhuisd naar een klein dorpje in Zuid-Holland. Daar kwam vrij snel een mevrouw aan de deur, die kwam om ons te “werven” voor haar kerk. (ik weet niet meer welke). Maar toen mijn ouders met deze vrouw aan de praat raakten, bleek dat zij de verhalen uit de bijbel maar met een grote korrel zout nam, die waren voor tóén, maar toch niet meer voor nú. “Gelóóft u daar nog in?? ” Dat “was” toen zo, maar dat “is” niet meer hoor!

Anderzijds kan het ook zo zijn dat er in het verleden dingen gebeurd zijn in je leven waar je spijt van hebt, of waar je je voor schaamt, dingen waar je allang door de Here vergeving van hebt ontvangen, maar sommige mensen om je heen kijken je nog steeds aan met een blik van, ja, ja, als dat vroeger zo “was” dan “is” dat vast nog steeds zo.

“Was” en “is”, het ene vertegenwoordigt het verleden en het andere vertegenwoordigt het heden. In sommige gevallen moeten wij het verleden achter ons laten, zo zijn wij in Christus een nieuwe schepping, het oude is voorbijgegaan en het nieuwe is gekomen. Alles wat achter ons ligt is geweest, dat mogen we, ja dat móéten we zelfs, laten rusten. Micha 7:19b : Gij zult al onze zonden werpen in de diepten der zee. Onze voorganger vroeger zei dan, er staat een bordje bij die zee waarop staat “Verboden te vissen”.

Maar als het gaat om de grote dingen die vroeger gebeurden, dan zijn die nog wel dégelijk óók voor nu en dat is iets wat we vast mogen houden, laten we ons daar nooit van af laten brengen. Er staat in Hebr.13:8 : Jezus Christus is gisteren en heden dezelfde én tot in eeuwigheid. 

Dat is een woord waar we houvast aan mogen hebben. Als je in de bijbel leest wat er voor wonderen gebeurden toen de Here Jezus hier op aarde wandelde, dan mag je weten dat precies diezelfde dingen óók nu nog mogelijk zijn en daar mogen we moed en kracht uit putten. Dát kan ons opbeuren in moeilijke tijden.  “Was” en “is” goed om eens op te letten in ons eigen taalgebruik. Hat kan heel veel verschil uitmaken.

dezelfde

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


7 + = 11