Willekeurige bemoediging
  • 1 april 2007
    Vandeweek was ik ergens met nog een paar andere mensen, en we kregen daar een gesprek over mensenvrees. Het bang …
Recente reacties
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

14 december 2005

Onvervulde wensen……………….?

Een poosje terug sprak ik met iemand via e-mail, en deze persoon zei dat er nog zoveel onvervulde wensen in zijn hart waren. In eerste instantie viel mij daaraan niets op, totdat ik het nog eens las en toen sprongen deze woorden er echt uit voor mij. Ik bedacht me dat ik zelf óók onvervulde wensen heb, en ik denk iedereen wel, toch? Onvervulde wensen, wat wil dat eigenlijk zeggen? Wat betekent dat? Hoe komt dat? Ik weet niet óf ik daar een antwoord op kan geven, maar ik wil er wel mee bezig zijn, want het eerste dat mij hieromtrent tebinnen schoot was, dat wij soms wensen in ons hart kunnen hebben die op zichzélf de leegte in ons hart al opvullen, maar doordat ze niet in vérvulling gaan, blijft daar toch dat lege gevoel, terwijl ze anderzijds toch die plaats bezet houden, waardoor God er geen invulling aan kán geven…….. ……Ja, dit is even een doordenkertje, dat weet ik, maar ik zal wat duidelijker worden.

Even een voorbeeldje: Stel je voor, ik houd ontzettend veel van pianomuziek en mijn hartsverlangen is het, om daar mijn huis mee te vullen, het liefste de hele dag, zó mooi vind ik dat. Dan koop ik vast een piano, begin met lessen te nemen, maar een echt succes is het niet. Enerzijds probeer ik telkens opnieuw om tóch iets moois uit die piano te krijgen, ánderzijds is daar de teleurstelling omdat ik élke dag opnieuw moet constateren dat ik er nog steeds niks van kan. Zelfs die lessen kunnen mij niet helpen. Maar al met al, vult deze wens mijn gedachten, mijn hart, mijn dagen. Ik héb een piano, ik héb het verlangen om te spelen……………maar ik kan er niks mee. Wat heeft het dan voor nut dat ik alles in huis heb om mijn wens te vervullen, als het er toch nooit van komt??? Zó is het vaak met onze wensen, ze vullen ons hart, onze gedachten, onze dagen, met andere woorden………we zijn er vól van, terwijl we ons tegelijkertijd leeg en miserabel voelen omdat ze niet in vervulling gaan.….

Kom ik nog even op die piano terug, stél je nou voor dat God zegt: Kind, Ik heb gezien dat je zó van pianomuziek houdt en Ik wil je wens, om van díé muziek te kunnen genieten wel vervullen, maar dan moet je die piano uit je huis doen, want ik heb namelijk een schitterende cd speler én prachtige cd’s voor je, met het aller, allermooiste pianospel om naar te luisteren en van te genieten…… dus de cd speler kan nét mooi op dat plekje van die piano staan. Daardoor kan ik dus tóch van pianomuziek genieten, maar op een geheel andere manier als ikzelf in gedachten had. (Dit is natuurlijk maar een onnozel voorbeeldje hè? Enkel een kleine illustratie.) Waar het om gaat is, dat God de wensen van ons hart ként en er invulling aan wil geven, maar wij blijven veel te vaak vasthouden aan óns idee over hóé Hij onze wens dan zou moeten vervullen, waardoor er geen ruimte is voor God om te werken.

Paulus zegt op een gegeven moment tegen de broeders dat zij moeten bidden met opheffing van heilige handen. Dat vind ik een mooi beeld. Als een klein kindje iets in zijn handjes krijgt, dan heb je moeite om het daar weer uit te krijgen, dan moet je één voor één de vingertjes losmaken om die handjes te openen en het voorwerp uit die grip los te krijgen. Zó kan het met onze wensen zijn, dat we ze véél te stevig in de greep houden. Vaak onbewust, maar als wij dat in de gaten krijgen, dan kunnen we daar iets mee. Dan mogen we onze vingers losmaken en onze handen openen. We mogen bidden met geópende handen en ze opheffen naar de Here God, zodat God alles wat daarin is, eruit kán nemen als Hij dat wil, en ze vervolgens kan vullen met dátgene dat Hem behaagt.

Ik wil een ieder voor vandaag de volgende wens meegeven die Paulus schrijft inRom.15:13 : De God nu der hope, vervulle u met louter vreugde en vrede in uw geloof, om overvloedig te zijn in de hoop, door de kracht des Heiligen Geestes.

Ik open Heer mijn handen
en toon U mijn bezit,
mijn wensen en verlangens
waarvoor ‘k al zólang bid.
Begrijpen Here, kan ik het niet
maar U regeert mijn leven,
en daarom vertrouw ik volledig op U
om aan mijn leven Uw invulling te geven.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


4 + = 6