Willekeurige bemoediging
  • Zelf gaan rapen.
    Exodus 16:4-5: Toen zeide de Here tot Mozes: Zie, Ik zal voor u brood uit de hemel laten regenen; dan zal …
Recente reacties
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

13 januari 2006

Ik was gistermorgen op een vrouwenochtend en daar hoorde ik een verhaal over een echtpaar, waarvan één van de twee door de doktoren was opgegeven. Er was geen behandeling op welke wijze dan ook, nog mogelijk. Al vele jaren van tobben, van pijn en ellende waren hieraan vooraf gegaan en nu was er helemaal niets meer aan te doen. Deze mensen zagen het niet meer zitten, volgens eigen zeggen was hun situatie uitzichtsloos, een zó begrijpelijke uitspraak.

Maar er was daar ook een vrouw die een kleine anderhalf jaar geleden haar dochter verloren had aan een ziekte. Een meisje van 20 jaar oud. En júíst deze vrouw zei: we zeggen dat zomaar, zonder nadenken, dat een situatie uitzichtsloos is, maar als we daadwerkelijk een kind van God zijn dan is er zo enorm veel uitzicht, want waar het leven hier ophoudt, moet het dáár juist nog allemaal beginnen. Het allermooiste moet nog komen. Wát een uitspraak van iemand, die zelf nog dagelijks het schrijnende gemis van haar dochter voelt. Maar juist daardóór was iedereen ervan doordrongen dat dit geen gemakkelijke of goedkope woorden waren, maar woorden die regelrecht uit een hart kwamen, dat de pijn en het gemis zélf doorleven moet, nog elke dag. En dan tóch zo’n uitspraak kunnen doen, weet je, dat getuigt van een hart dat heel nauw verbonden is met het Vaderhart van God. Een hart dat hoop en kracht en moed gaat halen dáár waar het te krijgen is, bij de bron.

Zulke mensen zijn een voorbeeld, voor mij in ieder geval wel!

Gij zult zeggen: Zie, God is mijn heil, ik vertrouw en vrees niet, want mijn sterkte en mijn psalm is de Here, Here, en Hij is mij tot heil geweest. Dan zult gij met vreugde water scheppen uit de bronnen des heils. Jes.12:2-3.

Die vrouw was mij tot voorbeeld,
haar sterkte en haar moed,
de liefde voor haar Vader
dat deed mijn hart echt goed.
Zij had geleerd te vertrouwen,
en daar, waar zij niet verder kon,
mocht ze nieuwe kracht gaan halen,
bij Vader, aan de bron.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


+ 8 = 17