Willekeurige bemoediging
  • Waar laat je het?
    De bijbel spreekt erover dat we het woord van God moeten “horen” en er daarna ook iets mee moeten “doen”. …
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Tja…

Lidl_internet_portfolioVandeweek ging ik Simon uitlaten, het was zo rond 6 uur in de avond en op de route die ik liep had ik al een paar dagen mensen aan het werk gezien die (iemand) aan het verhuizen waren. Er had een paar keer een busje gestaan en er waren mensen aan het sjouwen geweest, het was duidelijk een “doe het zelf” verhuizing :-).

Toen ik opnieuw langs het huizenblokje kwam zag ik op een hoekje een heel stel dozen, lege dozen, maar ook dozen en tassen met allerlei rommel erin. Het waren spullen die zo te zien weggegooid moesten worden. Eén van de tassen trok mijn aandacht, het was een tas van de Lidl, zo’n big shopper, waarop een tekst stond. Er stond op “Waar kies jij voor?”

Die tekst op die tas, in combinatie met de rommel die in de tas zat, bracht me aan het denken.

In ons leven kan het ook zo zijn dat er vanbinnen allemaal dingen zijn, gedachten, gevoelens, misschien wrok of wat dan ook, maar dingen waarvan we eigenlijk weten dat we er iets mee moeten doen. Dingen waarmee we aan de slag moeten, dingen die ons onrust en verdriet of pijn bezorgen en waaronder we gebukt gaan. En dan is er die vraag: “Waar kies jij voor?” Kiezen we ervoor om het te koesteren? Of kiezen we er juist voor om de dingen met de Here God te bespreken en ze, met Hem samen, uit te zoeken en datgene dat niet in ons leven thuis hoort weg te doen? Weg te gooien soms ook letterlijk?

I Petrus 5:7 zegt: Werpt al uw bekommernis op Hem, want Hij zorgt voor u. Wat zegt dit nou eigenlijk? Dat als we de dingen met de Here God bespreken, ze op Hem werpen, we er dan meteen vanaf zijn? Nee, dat denk ik niet, maar het is wel zo dat wanneer we de dingen met Hem bespreken, het rust brengt in ons question-622164_640leven. Het probleem, de zorg of de pijn is niet meteen verdwenen maar er staat; Hij zorgt voor u. Dat is een belofte, de Here God zorgt voor ons, Hij wil dicht bij ons zijn, ons raad geven, onze wonden verbinden, ons hart aanraken, ons vertroosten en Zijn vrede, die alle verstand te boven gaat, in onze harten laten neerdalen.

En dan komt nog een keer die vraag in mijn gedachten: Waar kies ik voor? Waar kies jij voor?

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


6 + 5 =