Willekeurige bemoediging
  • Waar laat je het?
    De bijbel spreekt erover dat we het woord van God moeten “horen” en er daarna ook iets mee moeten “doen”. …
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Wortels…

Nu gij Christus Jezus, de Here aanvaard hebt, wandelt in Hem, geworteld en dan opgebouwd wordend in Hem, bevestigd wordend in het geloof, zoals u geleerd is, overvloeiende in dankzegging. Kol.2:6-7.

Wij mogen in de Here Jezus geworteld zijn, in Hem mogen wij ons voedsel zoeken en vinden en daarin opgebouwd worden en wat hier dan opvalt is dat er staat dat we overvloeiende in dankzegging horen te zijn. Ik vind dat wel mooi, als we tot geloof komen dan zijn we als het ware ook een heel klein plantje, met nog maar kleine worteltjes, en dan gaan we beginnen met groeien. In Gods woord kunnen we het voedsel vinden om te groeien, maar we moeten het wél tot ons nemen natuurlijk, dus met andere woorden, dóén wat er staat. En dan gaan we geestelijk groeien en worden onze wortels sterk en daardoor worden we net als zo’n stevige boom, door onze wortels kunnen we dan staande blijven ook al is het zo dat het best nog weleens kan stormen in ons leven. Maar in zo’n storm mogen we merken dat we wél buigen, maar niet omvallen. En juist die dankzegging getuigt daarvan, want als je, temidden van de stormen, nog kunt danken, dan wil dat zeggen dat je al behoorlijk stevige wortels hebt gekregen.

“Dank U wel Here, dat U degene bent aan wie ik mij mag vasthouden, óók al stormt het in mijn leven, en dank U wel dat U te midden van de storm, altijd weer het rustpunt van mijn leven bent!”.

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


2 + = 10