Willekeurige bemoediging
 • 24 juli 2007
  In Gods woord kunnen we lezen over allerlei dingen die Hij voor ons heeft klaarstaan, dingen die we bij Hem …
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

When I cry…

Gisteren was het de verjaardag van mijn overleden schoonzoon, een dag die toch altijd bijzonder blijft, een herinneringsdag. En toen ik ’s morgens Simon aan het uitlaten was bedacht ik me dat ik dankbaar ben dat ik hem heb mogen kennen. Een bijzonder mens, een prachtige schoonzoon waar ik warme en liefdevolle herinneringen aan heb. En toen ik dan wat later achter mijn computer zat kwam ik dit blogje tegen uit 2014 en dat raakte me opnieuw, kostbaar en mooi om terug te lezen en vandaag te delen, juist ook voor die mensen die ook een verlies geleden hebben of die door een verdrietige tijd gaan.

———————-

Boaz

Boaz

De afgelopen 8 dagen waren 2 van mijn kleinkinderen hier. Boaz, mijn kleinzoon van net 7 jaar en Noa zijn zusje van 5. Boaz had laatst aangegeven dat hij wel weer eens graag een poosje bij mij wilde zijn en Noa wilde dat ook wel, waarop mijn dochter inhaakte en een kans zag om dan even op vakantie te gaan.

Voor diegenen die nog maar kort mijn blogjes lezen, deze kinderen hebben twee en een half jaar geleden hun papa verloren aan een slopende ziekte. zij en hun mama hebben de afgelopen jaren heel veel meegemaakt en ik ben daar ook nauw bij betrokken geweest. Er is nog heel veel verdriet in dit gezinnetje en bij ons allemaal om wat er gebeurd is. Maar er is ook een liefdevolle en trouwe Vader God die ons er doorheen helpt.

Zo waren deze twee heerlijke kleine mensjes dus hier de afgelopen week en we hebben heel veel plezier gehad met elkaar, leuke dingen gedaan, veel gelachen en zo samen een goede en waardevolle tijd gehad.

Noa

Noa

Als ik gistermorgen even mijn blogje op Facebook wil zetten staan de kinderen bij me, Noa ziet een linkje staan, aan het plaatje ziet ze dat het een lied over de Here Jezus is en dat wil ze wel graag horen. Ik klik het voor haar aan en even later is Bo verdwenen, achter mijn stoel zit hij zachtjes te huilen. Ik neem hem bij me en vraag wat er is, hij moet zo aan papa denken. Ik vraag of ik het lied liever uit moet zetten, nee oma, juist niet. Mag ik Simon halen en wil je het dan nog een keer aanzetten? Boaz haalt Simon en Noa haalt haar knuffeleendje. Één kind onder mijn bureau, één kind met zijn hoofd op Simon (die wonderwel lijkt te begrijpen dat Bo verdriet heeft) en één oma, alle drie in tranen. Als het lied is afgelopen neem ik ze op schoot en vraag of ze het fijn vinden om samen te bidden, ja dat willen ze wel graag. We bidden en geven elkaar een dikke group hug. We zoeken foto’s van papa en getroost gaan de kinderen iets moois voor mama maken die terugkomt van vakantie. Bijzondere momenten, zo kostbaar…

Simon

Simon

Ik realiseer me hoe belangrijk, maar ook  hoe een voorrecht het is om voor je kinderen en kleinkinderen te mogen bidden. Om ze dagelijks voor de troon van God te mogen brengen, ze onder Zijn bescherming te brengen en ook in dit soort situaties om Zijn troost te mogen vragen met elkaar. Wat heerlijk dat we zo’n liefdevolle Vader hebben!

Toch bleef bij mij het trieste gevoel van ’s morgens hangen, de herinneringen aan mijn schoonzoon, het verdriet van mijn dochter en de kinderen en ook van mijzelf, dat kun je dan niet zomaar even weg zetten, en toen ik naar bed wilde gaan en de computer wilde afsluiten viel mijn oog op een klein notitiebriefje dat naast mijn computer ligt. Ik had iets opgeschreven dat ik blijkbaar niet wilde vergeten. Het was de titel van een lied en ik zocht het nog even op op YouTube. Ik werd er zo door geraakt, zo bijzonder dat mijn oog  juist nu op dit briefje viel terwijl het er al misschien twee weken  ligt.

Dit lied heeft me zo gezegend en ik wil het ook graag hier doorgeven ter bemoediging. Misschien is er in jouw leven ook verdriet, zijn er moeilijke dingen gaande. Dan mag je weten dat je niet alleen staat in je verdriet maar dat er iemand naast je staat. Het lied zegt:

When I cry:

Ik maak een lijst van alle goede dingen die die U voor mij deed,

Heer, ik ben niet iemand die snel klaagt

maar op dit moment ben ik de weg even kwijt

Mijn wereld ligt in duigen en het breekt mijn hart,

maar het helpt dat ik mag weten dat Uw hart ook breekt.

 

Refr:

Als ik huil, huilt U mee

als ik pijn heb heeft U dat ook

als ik iemand heb verloren

lijdt U ook een stuk verlies met mij mee.

Als ik mij op mijn aangezicht laat vallen

vervult U mij met Uw genade,

Want niets breekt meer Uw hart,

of verscheurt U zo van binnen,

dan wanneer ik huil.

 

Ik ben alleen in het donker, verberg mijn gezicht in mijn handen en roep het uit naar U:

Heer, er was nooit eerder een tijd in mijn leven

dat er zoveel op het spel stond, zoveel te verliezen was,

maar ik vertrouw op U, U brengt mij hier doorheen

en het helpt mij te weten dat ik niet alleen ben.

 

Refr:

Als ik huil….enz.

 

U bent degene die de ruige zee kalmeerde,

U bent degene die de blinden ziende maakte,

U liet Uw blik over de hemel en de eeuwigheid gaan

en dwars door dat alles heen zag U mij…

 

Refr:

Als ik huil, huilt U mee

als ik pijn heb heeft U dat ook

als ik iemand heb verloren

lijdt U ook een stuk verlies met mij mee.

Als ik mij op mijn aangezicht laat vallen

vervult U mij met Uw genade,

Want niets breekt meer Uw hart,

of verscheurt U zo van binnen,

dan wanneer ik huil.

http://youtu.be/m153dXFIHV4

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail
 • Ingrid:

  Dankjewel voor je berichtje, Ik stuur je even een persoonlijk berichtje :-)

 • Anneke van jaap:

  Hallo lieve Ingrid,
  Ik kijk ieder morgen of je al weer terug bent, maar helaas merk ik dat niet.
  Mijn vraag is kom je wel weer terug?
  Ik lees dus s,morgens een gedichtje van je en dat is mooi, maar toch mis ik je met het bijbelse woord.
  Ik hoop dat je weer de kracht krijg om te schrijven.
  Graag hoor ik van je en wens je Gods zegen voor alles .
  Lieve groet van ons.
  Anneke.


3 + = 5