Willekeurige bemoediging
  • 15 januari 2007
    God is Degene die in het verborgene van de moederschoot, elk mens heeft gevormd, Hij is de “mensenmaker” van den …
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

11 jaar geleden…

Dit is een blogje van 11 jaar geleden dat ik vandaag tegenkwam en waarmee ik een ieder graag wil bemoedigen.

IMG_0729Kruiswoordpuzzels, ik mag ze graag oplossen, ik ben alleen niet zo goed in het maken ervan, haha :-) Toch heb ik dit als een voorbeeldje wel geprobeerd. Een kruiswoordpuzzel is zo gemaakt dat je ieder woord, op de een of andere manier, altijd weer kunt verbinden aan een volgend woord. Als je deze puzzel goed bekijkt, dan heb ik hier bovenaan De Schepper gezet. Hij schiep hemel en aarde, Hij schiep de mensen en plaatste hen in het paradijs. Doch door de zondeval kwam er een verwijdering tussen God en mensen. De Here Jezus bracht ons redding, Hij bracht een enorm groot offer, uit liefde voor Zijn Vader en uit liefde voor ons, waardoor wij, uit pure genade, nu opnieuw dat Contact met onze hemelse Vader mogen hebben en straks voor eeuwig bij Hem mogen leven. Allerhande woorden die met elkaar in verbinding staan, allerhande gebeurtenissen die óók samen één verbinding vormen.

Het begin en het einde van deze puzzel en van dit verhaal is hetzelfde, “leven” aan het begin en “leven”aan het einde. Doch daartussenin is een heleboel gebeurd…

God is de Schepper van alle leven, ieder mensenkind is door Hem gemaakt, en hoewel wij hier op aarde het leven geschonken hebben gekregen, is het de bedoeling dat er aan het einde een nog veel mooier en beter leven op ons wacht. Doch in de tijd die we daartussenin doorbrengen, kan er een heleboel gebeuren in ons leven. Soms kun je het gevoel hebben dat er téveel in je leven omgaat, vaak ook is het moeilijk om te begrijpen waarom sommige dingen gebeuren, we zien het nut er niet van in, waarom moeten we door donkere periodes heen? Waarom moet er pijn en verdriet zijn in ons leven? Waarom lijden we soms verliezen….? Ik heb daar geen antwoord op, ikzelf begrijp ook vaak veel dingen niet, maar één ding weet ik wel, en dat is dat de Here God altijd het overzicht behoudt van alles wat er in ons leven gebeurt en dat Hij geen moment zijn oog van ons aflaat. Hij is bij machte te troosten, te bemoedigen, te helpen in iedere situatie. Soms laat Hij dingen toe in ons leven, en hij gebruikt dit dan om ons te vormen, om ons iets te leren wellicht, het helpt mee om ons te laten groeien. We mogen er sterker door worden, het helpt ons om te kunnen meevoelen met anderen. Het is eigenlijk net als met zo’n kruiswoordpuzzel, geen enkele gebeurtenis in ons leven staat op zichzelf, er is altijd een link naar een eerdere of latere gebeurtenis.

Als het goed is, dan kunnen we terugzien in ons leven en zien hoe de Here ons in de moeilijke en donkere momenten heeft geholpen om verder te gaan, zoals dat verhaal over die voetstappen in het zand. Er is een link naar die gebeurtenissen, en door dat in ons hart te bewaren, geeft het ons ook moed voor elke nieuwe dag. Want hoe de dag er ook uit zal zien en wat er ook gebeurt, die wetenschap, dat de Here geen moment Zijn oog van ons aflaat, geeft ons vertrouwen en zal ons helpen. Ook vandaag mogen we weer een nieuw stukje van ons leven beleven, een nieuw stukje van de puzzel van ons leven wordt vandaag ingevuld, het zal een verbinding blijken tussen gisteren en morgen, het zal passen in het gehele plan dat de Here God voor ons leven heeft gemaakt.

Overigens, weet je wat het “kruiswoord” is dat voor ons van de allergrootste waarde is? Dat is wat de Here Jezus zei, toen Hij daar voor jou en voor mij hing, Hij sprak daar “Het is volbracht” en dát woord “volbracht” dát is het mooiste kruiswoord wat je je kunt bedenken, daar is niets aan toe te voegen..!!

De mooiste zin, het mooitste woord,
dat was : Het is volbracht,
niets mooiers is er ooit gehoord
niets beters ooit bedacht.
In de puzzel van mijn leven
staat dát woord juist centraal,
en ’t wordt steeds meer verweven
met de rest van “mijn verhaal”.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


+ 8 = 15