Willekeurige bemoediging
  • Het diepste.
    U ontroert mij tot in ’t diepste van mijn ziel met Uw liefde, zo verrassend en toch zo vertrouwd, U …
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Storing op de lijn?

skype[1]

Mijn vriend en ik hebben de goede (vind ik zelf) gewoonte om iedere morgen en iedere avond even met elkaar te praten en samen te bidden. Voor ’s morgens hebben we daar een vaste tijd voor afgesproken, vrij vroeg, voordat we aan onze dag beginnen, zoeken we  contact via Skype, eerst even een getypt goedemorgen en dan even bellen en dat is een fijn begin van de dag.

Gistermorgen was ik op de afgesproken tijd wakker maar er kwam geen goedemorgen berichtje waardoor ik er van uitging dat mijn vriend zich waarschijnlijk verslapen had. Ik ging zo wat bezig en hoorde maar niets en dacht ik zal hem maar niet storen, hij slaapt zeker nog, hoewel ik het op een gegeven moment toch wel lang vond duren, zo helemaal niets voor hem eigenlijk. En toen, zo’n uur en kwartier later, belde hij me op mijn telefoon. Wat was er gebeurd?

Hij was ook gewoon op de afgesproken tijd wakker en had mij goedemorgen gewenst maar ik had niet gereageerd waarop hij dacht dat ik nog sliep. Een poosje later had hij het nog eens geprobeerd en weer niets gehoord en uiteindelijk ging hij zich toch zorgen maken en belde me op. Ik had helemaal geen berichtjes ontvangen terwijl ik toch wel gewoon online was, iets zat er dus niet goed aan mijn kant van de lijn. ik heb me afgemeld en me opnieuw aangemeld en toen pas kwamen de berichtjes door.  nou ja, we hebben even gezellig samen gepraat en gebeden en naderhand toen ik erover nadacht vond ik er toch wel een boodschap in eigenlijk en schreef ik naar mijn vriend ongeveer het volgende:

Toch wel een nadenkertje, jij bent online en ik ook, jij stuurt berichtjes maar ik ontvang niets en reageer dus ook niet waardoor jij denkt dat ik er niet ben en ik denk dat jij er niet bent. Jij wilt de berichtjes geven en ik wil ze ontvangen maar ergens op de lijn zit een storing. Nu die storing verholpen is kan ik je berichtjes weer ontvangen en je stem weer horen.

Soms lijkt het in ons leven alsof God er ook niet is, we horen of zien Hem niet. Toch heeft Hij allang Zijn woorden van liefde gesproken maar wij ontvangen ze niet. Misschien is het dan goed om eens te kijken of de verbinding wel goed is, of er geen obstructies op de lijn zitten die we uit de weg moeten ruimen…?

internet_10[1]Ik zelf vond het iets om over na te denken, als we het gevoel hebben dat we de Here God niet goed kunnen zien of horen, misschien zijn er dingen in ons leven geslopen waar we ons voor moeten “afmelden”  en dan de verbinding met de Here God opnieuw en zuiver instellen?

Weet je, mijn vriend kan zich best weleens verslapen en zodoende eens niet aan de andere kant van de lijn zijn, maar de Here God is altijd online! Mooi hè?

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


3 + 8 =