Willekeurige bemoediging
  • Help!
    Mijn vriend zit eventjes zonder internet. Het ene abonnement is afgelopen en het andere gaat pas over een aantal dagen …
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Ook al zoek ik…

Niemand is als U… als ik ‘s morgens vroeg of ‘s avonds achter mijn computer zit heb ik altijd een christelijke lokale radiozender aan staan. Geen heftige muziek, gewoon rustig en inhoudelijk erg mooi, ik houd daarvan. Ook nu heb ik deze zender aan staan en klinkt er instrumentale muziek door mijn kamer. Het lied waar ik naar luister is uit Opwekking nr. 474 en hoewel het alleen instrumentaal is ken ik de woorden uit mijn hoofd en in gedachten zing ik ze mee:

Niemand is als U,
niemand die mijn hart vervult zoals U;
ook al zoek ik heel mijn leven lang door,
er is niemand zoals U.

Uw liefde stroomt als een brede rivier,
genezing komt door uw hand.
Angstige kinderen schuilen bij U,
niemand is als U.

Niemand is als U,
niemand die mijn hart vervult zoals U;
ook al zoek ik heel mijn leven lang door,
er is niemand zoals U.

Soms kunnen de dingen zo diep tot je hart doordringen, zo ook vandaag bij dit lied. Hoe waar is het, er is niemand zoals de Here God, en er is niemand te vinden die Hem zelfs maar enigszins zou kunnen evenaren. Niemand…

Mijn hart vult zich met dankbaarheid en liefde, liefde voor die grote en machtige God die onze Vader wil zijn, een Vader die van ons houdt en die er altijd voor ons is. Het maakt niet uit of het dag is of nacht, Hij is er elk moment van ons leven en dat te weten geeft zo’n rust. Weet je, soms heb ik het gevoel dat ik geen woorden genoeg hebt om Hem te danken, dan zou ik het uit willen roepen hoeveel ik van Hem houd. Maar dan weet ik ook tegelijk dat Hij wéét hoeveel ik van Hem houd. Hij kent mijn hart, Hij kent ons hart, Hij weet hoe het er daar uitziet en ook dat is zó bijzonder.

Vandaag is het zondag, een dag waarop veel mensen, ook ik, weer naar een kerk of gemeente gaan. Vandaag mag ik bij de deur staan en de mensen welkom heten, ze een gezegende dienst toewensen. Maar het is mijn wens dat de mensen al bij binnenkomst zullen merken dat het de Here God is die hen welkom heet, dat Hij het is die al naar hen uitkijkt en dat Hij het ook is die hen deze morgen heel in het bijzonder wil zegenen.

Ik bid dat ook jij die dit leest vandaag heel bijzonder door de Here gezegend mag worden, dat je mag voelen hóé geliefd je bent, dat je mag weten hoe kostbaar je bent en hoe waardevol. Ik bid dat je Zijn warmte mag voelen en Zijn beschermende armen om je heen. Ja dat de vrede die alle verstand te boven gaat jou totaal mag vullen en jouw hart in bezit mag nemen! Fijne zondag!!

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


+ 6 = 15