Willekeurige bemoediging
  • Geluk? Of genade?
    “Nou mevrouw u hebt wel geluk gehad, het had heel anders kunnen aflopen”. De monteur in de garage kijkt me …
Recente reacties
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Multifunctioneel.

Matth.5:13: Gij zijt het zout der aarde; indien nu het zout zijn kracht verliest, waarmede zal het gezouten worden? Het deugt nergens meer toe dan om weggeworpen en door de mensen vertreden te worden.

Zout heeft vele eigenschappen en de Here Jezus zegt dat wij het zout der aarde zijn. Ik bedacht me hoe die eigenschappen van dat zout in onze levens eruit zouden moeten zien, overal waar we zijn en waar we komen, zouden we echt een verschil moeten kunnen maken.

Het brengt natuurlijk smaak aan. Als je bijvoorbeeld een ei eet zonder zout, of je eet aardappels zonder zout, dan proef je onmiddellijk het verschil wanneer je er wél zout op doet. Zo mogen wij een verschil maken, we mogen iets toevoegen aan het leven.

Verder gaat het verkleuring tegen, je hebt dat vast weleens gezien, wanneer je bijvoorbeeld zout bij de boontjes doet in de pan, dan blijven ze mooi groen, maar ook bij nieuwe kleding helpt het wanneer je zo’n nieuw kledingstuk voor het wassen eerst een nachtje in zout water legt.  Het kan gebeuren dat mensen een wat kleurloos bestaan leiden, het sprankelt niet, en wij mogen dan, als dat zout, kleur brengen in het leven, we mogen vertellen van de Here Jezus, maar we mogen ook door de kleur in ons eigen leven, laten zien hóé je leven gaat sprankelen als je het offer van de Here Jezus aanvaardt.

Het onthardt water en smelt ijs, Wij mogen harten aanraken en het ijs, door de liefde die de Here God in ons gelegd heeft, laten smelten, zacht maken en zodoende kan de Here er Zijn werk in doen.

Het gaat bederf én onkruid tegen, de duivel is degene die ieder mensenleven probeert te bederven, hij probeert onkruid in ons leven te zaaien dat, als het de kans krijgt, al het goeds totaal zou overwoekeren, maar door de kracht van het zout wordt dat tegengegaan. Dit zout geeft je de mogelijkheid om fris en schoon te blijven. Althans, áls je het toepast natuurlijk.

Wij mogen zout zijn dat multifunctioneel is en in vele opzichten en vele levens een groot werk kan doen, en alleen als wij weggaan bij de Here, als wij Hem achter ons laten en eigen wegen kiezen, wordt dat zout krachteloos en kan het geen werk meer doen. Maar ik denk dat we dat geen van allen willen, wij willen sterk en krachtig zijn en deze kracht laten zien in onze handel en wandel.

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


2 + = 7