Willekeurige bemoediging
  • 6 maart 2005
    Ik zat zo eens een beetje te denken, ik ben nu ruim 15 jaar alleen, de kinderen zijn inmiddels praktisch allemaal …
Recente reacties
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Onbenullige dingen…

Laatst zei iemand tegen mij dat hij altijd het idee gehad heeft dat de Here God heus wel iets beters heeft te doen dan Zich bezig te houden met de meest onbenullige dingen in ons leven. Wat kan het God interesseren of we in een oude Toyota, of een nieuwere Mazda rijden, of we in een huurhuis of in een koophuis wonen, of we een fotocamera kopen of niet, het is voor God niet belangrijk, ons hart is voor Hem belangrijk.

Enerzijds zit er wel iets in, maar anderzijds heeft het ook een heel andere kant. De bijbel leert ons dat we Hem moeten kennen in al onze wegen (Spr.3:6). Dan kun je zeggen, ja alleen als het echt belangrijk is en met de dingen van God te maken heeft. Maar dat staat er niet bij, en ik weet uit ervaring dat je echt met álles en álles bij Hem terecht kunt en dat dat ook mág.

Weet je, wellicht zijn veel dingen waar wij ons mee bezig houden ook inderdaad niet echt interessant voor de Here God, maar WIJ zijn belangrijk voor Hem. En omdát wij zo belangrijk voor Hem zijn, doet Hij er álles aan om Zijn liefde aan ons te tonen door dingen heen die in menselijke ogen soms heel klein lijken. God heeft zo’n diepe, zo’n warme en intense liefde voor ons, dat alles wat ons bezighoudt voor Hem belangrijk is. Wij denken veel te vaak als “mensen”. Wij kunnen wél nogal eens een totale desinteresse hebben voor dingen waar anderen mee bezig zijn, zelfs als het om onze geliefden gaat. Hoe totaal anders is onze Hemelse Vader.

Houd het maar vast: de Here God heeft voor ieder facet van jou en van jouw leven, belangstelling, simpelweg omdat Hij zóveel van je houdt! Ik zag een uitspraak op een e-card op internet en die vind ik mooi om vandaag mee te geven:

  Dat wij ons niet kunnen voorstellen dat God ons mooie zonsondergangen
geeft, wil niet zeggen dat Hij het niet dóét.
Gods gedachten zijn hoger dan onze gedachten en Zijn wegen zijn veel
hoger dan de onze. En soms geeft Hij ons vanuit Zijn wijsheid een stukje
van de hemel, gewoon om te laten zien dat Hij om ons geeft.

Ik bid dat de Here jou op een bijzondere wijze zal zegenen vandaag!
(Max Lucado.)

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


+ 4 = 6