Willekeurige bemoediging
  • Op Zijn tijd.
    Doordat ik een schotel heb kan ik een heel aantal christelijke zenders ontvangen en zo zat ik laatst te kijken …
Recente reacties
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Mag ik uw bestelling alstublieft?

Ik denk dat er weinig mensen zijn die het niet kennen: het Mc. Donalds raampje. De Mc. Drive waar je dan eerst een “praatpaal” tegenkomt waar een vriendelijke stem zegt: “Welkom bij Mc. Donalds, mag ik uw bestelling alstublieft?” vervolgens geef je door wat je hebben wilt en dan vertelt de stem je hoeveel je moet betalen en zegt vervolgens: “dan mag u doorrijden naar het eerste raampje”. Eenmaal bij het eerste raampje aangekomen mag je dan betalen en doorrijden naar het tweede raampje alwaar een vriendelijke medewerk(st)er je de bestelde etenswaren overhandigt. Niet dat ik er ooit kom hoor…

Hahaha, nou eigenlijk kom ik er inderdaad heel zelden maar toevallig gistermiddag wel een keertje. Ik kwam vrij laat bij mijn moeder vandaan en dacht ach, laat ik eens een hamburgertje halen. Dus dat deed ik toen.

Terwijl ik het aan het eten was (op de parkeerplaats van de Mac. natuurlijk) bedacht ik me dat zoiets voor christenen óók wel een uitvinding zou zijn. We gaan richting “praatpaal” dan komt de stem van de Here God die ons vraagt wat we willen hebben, vervolgens doen we onze bestelling en dan willen we uiteraard het liefste meteen door naar het tweede raampje. Tjonge, het zou de uitvinding van de eeuw zijn. Lekker makkelijk, je bent niet veel tijd eraan kwijt, je kunt lekker op je plekje blijven zitten, rijdt langs het raam, steekt je hand uit om het bestelde aan te pakken en rijdt weer verder. Hoe gemakkelijk! toch… ?

Nee!! je gaat me nou toch niet vertellen dat het je niets lijkt? Echt hoor, het gebeurt toch immers ook al zo? Even snel snel een gebed, niet teveel tijd eraan besteden want we hebben het druk, en vervolgens willen we heel graag meteen die gebedsverhoring zien. We willen onze bestelling meteen meenemen, in het voorbijgaan even onze hand uit het raampje steken en dan hup, weer verder.

Ja, net als bij de Mac, vooral niet naar binnen gaan want dat duurt allemaal te lang, we hebben alleen contact met een “stem” en wachten op die arm die ons aanreikt wat we hebben willen. Geen persoonlijk contact, geen echt gesprek, geen diepgang, alles blijft aan de oppervlakte…

Psalm 4: 7-9: Velen zeggen: Wie maakt ons gelukkig? Heer, laat het licht van Uw gelaat over ons schijnen. In U vindt mijn hart meer vreugde dan zij in hun koren en wijn. In vrede leg ik mij neer en meteen slaap ik in, want U, Heer, laat mij wonen in een vertrouwd en veilig huis.

Dit is een Psalm van David en deze zelfde David zegt wederom in Psalm 27: 4: Ik vraag aan de Here één ding, het enige wat ik verlang: wonen in het huis van de Heer alle dagen van mijn leven, om de liefde van de Heer te aanschouwen, Hem te ontmoeten in Zijn tempel.

David spreekt het verlangen uit om de Here God te “ontmoeten” en dan ook nog in “Zijn” tempel. Hij heeft geen groter verlangen dan in het huis van de Here te mogen zijn, te wónen zelfs. Dicht aan het hart van de Vader. Dat is zijn enige verlangen en dat is ook het verlangen van de Here God, dat wij dicht bij Hem zullen zijn en blijven.

Weet je, David is voor mij zo’n groot voorbeeld en dit soort uitspraken zetten mij tot nadenken, ze brengen mij tot zelfonderzoek. Hoeveel verlangens heb ik, hoeveel dingen wil ik van Hem hebben? Hoeveel van mijn tijd laat ik opslokken door deze jachtige maatschappij en hoeveel tijd breng ik door dicht aan het hart van mijn Vader?

Mijn verlangen is het om deze morgen, en elke nieuwe morgen, tegen Hém te zeggen: Welkom in deze nieuwe dag Vader, wat zijn Uw wensen vandaag?

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


7 + = 13