Willekeurige bemoediging
  • Kindsoldaten.
    Kinderen en knippen, het schijnt een enorme aantrekkingskracht op een kind uit te oefenen om iets te knippen. Een schaar in …
Recente reacties
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Ken je dat?

IMG_0732Vandaag een blogje van Joyce, mijn jongste dochter.

===============================

Ver weg of dichtbij?

Ken je dat, dat je iets in de verte ziet staan, maar het is net te ver om te zien wat het nou is? Je kunt net niet zien wat voor vorm het nou heeft en wat het dan precies is.

In de tussentijd dat je steeds dichterbij komt blijft het in je gedachten malen wat het nou kan zijn..Dan ben je dichtbij genoeg en ineens zie je het! Het is… een prullenbak!

Toen ik zelf zo’n soort gelijke situatie meemaakte dacht ik er zo over na dat er in een groot deel van mijn leven, God op een plek stond waar ik Hem maar “vaag” zag. Ik merkte soms wel wat en ik kon zelfs zo heel af toe eens wat voelen. Maar ik wist niet of dat nou God was. Ik kende de “vormen” van Zijn werken niet. Ik ervoer Zijn liefde niet, simpelweg omdat ik Hem op zo’n afstand hield dat ik maar een slecht beeld had van wie Hij is.

Nu inmiddels al aantal jaartjes verder ervaar ik steeds meer hoe dichtbij Hij is. Nu weet ik wie er voor mij was en nog steeds is, mij omarmt in de moeilijkste momenten. Wat heerlijk om Zijn werken te mogen ervaren ook door anderen heen. En wat is het fijn om Hem steeds beter te leren kennen en te weten dat alles in Zijn hand is…

Vraag jij het jezelf weleens af?

Is God dichtbij of is Hij ver weg? Kun je alles aan Hem geven? Je blijdschap, verdriet, pijn, je moeilijkheden. Weet je en besef je met heel je hart, dus volledig, dat Hij jou wil helpen?

Of is Hij slechts een “vaag” beeld?

Vind je het moeilijk te weten dat Hij er voor je is waar je ook bent? Geloof je dat Hij van je houdt, wat er ook in je “rugzakje” zit, hoeveel fouten je ook hebt gemaakt en misschien nog wel eens doet. Begrijp je dat Hij een onvoorwaardelijke liefde heeft voor jou..

Geschreven door Joyce.

Hij is er voor je en Hij wil je helpen met alles wat je bezig houdt. Leg het maar bij Hem neer, Hij weet hoe je je voelt en weet wat je nodig hebt. Volg Hem, en vetrouw dat Hij alles laat meewerken ten goede. Het enige wat jij hoeft te doen is geloven dat Hij het doet…

Dank U Heer dat U geduldig op mij hebt gewacht, dat U zich steeds meer openbaart en dat U ons nooit meer laat gaan…

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


+ 8 = 13