Willekeurige bemoediging
  • Als Hij het zegt…
    Hebr.13:5b : Want Hij heeft gezegd: Ik zal u geenszins begeven, Ik zal u geenszins verlaten. Matth.28:20 : En zie, Ik ben …
Recente reacties
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Die vlag…

Misschien ken je het spel stratego? Ik speelde het vroeger wel eens en het doel van het spel was om de vlag van de tegenstander te veroveren. Op zich een uitdaging om hem uiteindelijk te pakken te krijgen.

In vroeger tijden, toen een leger er nog te paard of te voet op uit trok om oorlog te voeren was er altijd iemand die de vlag droeg. Ook toen was het zaak om de vlag van de tegenstander te bemachtigen. Zolang de vlag in handen was van het eigen leger trokken de soldaten zich daaraan op en wisten dat zij nog niet overwonnen waren. Wanneer de vlaggendrager gewond raakte of gedood werd dan was er iemand anders die de vlag oppakte en hoog hield, ten teken dat het nog niet over was en dat gaf de manschappen de moed om door te vechten.

Zoals ik op mijn site al had vermeld is de afgelopen periode best zorgelijk en stressvol geweest. Het ging niet goed met mijn moeder en een aantal weken geleden is ze uiteindelijk met spoed opgenomen in het ziekenhuis en ook daar ging het erg slecht met haar. Ze heeft een paar weken in het ziekenhuis gelegen en mocht toen naar een zorghotel omdat ze nog niet naar huis kon. In dat zorghotel is ze nu nog steeds en stukje bij beetje gaat het nu wel vooruit en daar zijn we heel dankbaar voor. We zijn heel veel bij haar, ikzelf ben er elke dag en ben bijna niet achter mijn computer geweest maar ik ga vanaf nu wel weer proberen om af en toe een nieuw blogje te plaatsen, ik doe mijn best :-)

Weet je, ook in moeilijke periodes, of misschien wel júíst in moeilijke periodes, kun je ook heel veel leren. Eén van de dingen die ik zo mooi vind is dat wij als familie heel hecht zijn. Onze familie is erg groot (bijna 60 man geloof ik) en juist ook in zulke moeilijke situaties blijkt weer hoe mooi het is dat we de dingen samen kunnen delen, dat we samen kunnen bidden en dat iedereen meeleeft. Het bijzondere is dan dat je elkaar ook kunt bemoedigen. Dan is het de één die met een mooi woord uit de Bijbel komt en dan is het een ander die een stuk bemoediging weet te delen en zo hebben we met elkaar de vlag hoog gehouden. Als de ene hem liet zakken was er een ander die hem weer oppakte en omhoog hield, en met elkaar hebben we onze blik op de Here Jezus mogen houden en eigenlijk is dat iets dat we altijd doen, maar nu werd ik me daar echt zo bewust van.

Nu gaat dit dan over onze familie, maar dit principe mogen we ook toepassen als het gaat om onze gemeente of om onze vrienden, we mogen elkaar bemoedigen en daar waar de ene de vlag soms laat zakken of laat vallen mag de ander hem weer oprapen en hem omhoog steken zodat onze ogen op die vlag zullen zijn en niet op de omstandigheden. Zo mogen we elkaar helpen om moed te houden en onze ogen op de Here Jezus gericht te houden, Hij is de grote Overwinnaar en wij mogen in Zijn leger strijden!

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


+ 1 = 3