Willekeurige bemoediging
  • Een serieuze zaak.
    Vandaag een best wel ernstig blogje. Toen ik zondag zo ’s morgens naar de samenkomst reed, bedacht ik me dat …
Recente reacties
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Hij praat er doorheen!

boy-headphones[1]Ik ben net weer terug van een aantal dagen in Groningen. Mijn jongste broer en zijn gezin zijn kortgeleden daarheen verhuisd en hij had mij uitgenodigd om een tijdje te komen logeren. Zaterdagochtend zijn we (mijn zus, mijn jongste dochter en ik) al om even over 6 in de trein gestapt en gingen we op weg naar Groningen, Middelstum. Het was al met al een lange reis omdat we twee aansluitingen misten vanwege vertraging maar uiteindelijk hebben we ons doel bereikt. In Stedum werden we opgehaald door mijn broer. Mijn zus en dochter moesten op zondagmiddag alweer richting Zeeland maar ikzelf ben tot donderdag gebleven. Ik heb er echt een heerlijke tijd gehad. Ik heb genoten van de vredige en ontspannen sfeer en de rustige omgeving, het was heel fijn.

Mijn broer en schoonnzusje hebben 3 kinderen en de 4e op komst. Hij en ik verschillen 19 jaar in leeftijd. Ik ben de oudste van 7 kinderen en hij de jongste. Ze hebben 2 jongens en 1 meisje en ik heb daar voorgelezen, spelletjes gedaan (mens erger je niet :-)) en we zijn ook gezellig erop uit geweest. Eén van de jongens is 5 jaar en mijn broer vertelde een grappig voorval. Ze waren vorig jaar op een internationale conferentie geweest waar er ook in allerlei talen vertaald werd. Je kon gewoon een eigen koptelefoon meenemen, of er eentje krijgen, die je dan naast je stoel kon inpluggen en dan werd er vertaald. Ieder land had een eigen vak en dan zat er iemand ergens in een kleine cabine die vertaalde. De jongens vonden dit natuurlijk interessant en zaten ook met de koptelefoon op te luisteren. Iemand die zij kenden zou de vertaling voor de Nederlanders voor zijn rekening nemen en ze waren echt geïnteresseerd aan het luisteren. Na de dienst vroeg mijn broer wat ze ervan vonden waarop zijn kleine zoon nogal geërgerd zei: “Ja, Frederik (de vertaler) preekte goed maar die andere man (de spreker) zat er de hele tijd doorheen te praten, hahaha. Dwars door de vertaling op zijn koptelefoon heen had hij ook nog de stem van de prediker opgevangen, heerlijk zulke dingen.

Toch ook wel weer iets wat ik wil gebruiken voor iets anders. God heeft ons Zijn woord gegeven, opgeschreven in de Bijbel. Alles wat Hij ons wilde laten weten is daarin opgenomen zodat wij dat als leidraad voor ons leven kunnen gebruiken. Nou zijn er vele vertalingen en vele vertalers (predikers) die uitleg geven aan het woord van God. Dat is mooi en zo worden er ook veel mensen wereldwijd bereikt. Toch is het ook zo dat de Bijbel ons leert om alles te “toetsen” te controleren dus of de dingen die gezegd worden ook werkelijk overeen komen met Gods woord en zoals Hij het bedoelt. Hiervoor heeft Hij ons Zijn Heilige Geest gegeven, de Heilige Geest is het die ons leert en onderwijst, die ons terecht wijst, die ons laat zien waar we fouten maken en die ons altijd weer wil leiden in alle dingen. Maar…

Zoals die kleine heerlijke jongen daar zat te luisteren en zich min of meer ergerde aan die man die er steeds doorheen sprak, kunnen wij ons ook nog weleens afzetten tegen de stem van Gods Heilige Geest die ons op dingen wil wijzen. We luisteren liever naar wat de mensen ons vertellen, willen graag dat zij ons bevestigen in dingen, dat zij achter onze plannen staan, en als daar dan die zachte stem van Gods Geest is die aangeeft dat we sommige dingen beter niet kunnen doen, of dingen moeten stoppen, dan weten we zo gemakkelijk redenen te vinden om tóch onze eigen zin door te drijven, tóch door te gaan met dingen die niet in Gods plan voor ons leven staan waardoor we op een zijspoor terecht komen inplaats van gebruikt te worden daar waar God het bedoeld had en hierdoor kunnen we dingen mislopen, de boot missen op bepaalde momenten, bezig gehouden worden door van alles en nog wat en daardoor geen tijd en oog hebben voor dat wat Gód voor- en van ons wil…

5000ee47911eff32ee444ce52d360b62[1]Het is goed om de koptelefoon af te zetten en te luisteren naar de Spreker die ons de weg wil wijzen elke dag opnieuw. Paulus zegt op een gegeven moment in Romeinen 7:21: Als ik het goede wens te doen, is het kwade bij mij aanwezig. Dat is iets dat voor ons herkenbaar is, er is altijd die tegenstand(er) die ons wil verleiden om dingen te doen die tegen God in gaan, maar wij mogen deze zin omdraaien, ‘Als ik neig naar verkeerde dingen is het goede mij nabij, namelijk Gods Heilige Geest die ons wil helpen en leiden. Hij spreekt tot ons hart en wij mogen naar Hém luisteren. Hij leidt ons op de weg die God voor ons bereid heeft!

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


+ 3 = 8