Willekeurige bemoediging
  • Ut mooiste kedoo slot.
    De volgende morgen is het dan zover, de laatste veegdag en daarna krijgen de jongens hun mooie auto. De winkelier …
Recente reacties
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Het verkeerde koffertje…

stopVandaag las ik dat een man, die in 2013 meedeed aan miljoenenjacht en per ongeluk te vroeg op de “stop” knop drukte, niet alsnog dat spel verder mag spelen. Hij drukte in een impuls op de knop, realiseerde zich wat hij had gedaan en wilde eigenlijk toch verder spelen. De spelregels zijn echter zo dat wanneer je op die knop gedrukt hebt er geen weg terug meer is, dan is het spel voorbij. Deze man nam daar echter geen genoegen mee en spande een rechtszaak aan en dat heeft zich tot vandaag voortgesleept waarbij hij door de rechter in het ongelijk is gesteld.

Weet je wat ik dan zo triest vind? Deze man hád 125.000 euro gewonnen, die buit was binnen en dat bedrag heeft hij toch maar mooi meegekregen. Maar heeft hij er plezier van gehad? Blijkbaar niet, de hebberigheid was zo groot dat hij 4 jaar lang alles op alles heeft gezet om zijn gelijk te krijgen en de kans had willen krijgen op nog meer geld. Tjonge, dát is pas jammer!! Ik zou het wel weten met zo’n bedrag hoor :-)

Maar het zette me wel weer aan het denken, want de Here God heeft óók “spelregels” gemaakt voor de mens en het is aan ons om het spel (om het nou maar even oneerbiedig zo te noemen) volgens de regels te spelen of niet. Daarom is het goed om de bijbel te kennen en zorgvuldig te zijn in alles wat we doen.

Maar de ultieme verkeerde keuze zou zijn om het offer van de Here Jezus af te wijzen! Toch zijn er genoeg mensen die dat doen, het levert niet genoeg op in hun ogen, het belemmert hen alleen maar. Jammer want het aannemen van het offer van de Here Jezus brengt juist een enorme rijkdom met zich mee, het zorgt ervoor dat je hart en je leven gevuld wordt met liefde, warmte, rust, vrede, blijdschap, veiligheid én je hebt een geweldige toekomst te verwachten want eenmaal mogen allen die ja hebben gezegd tegen de Here Jezus ook bij Hem in de hemel wonen. Is het leven dan altijd maar mooi en makkelijk? Nee, er zijn moeilijke momenten genoeg maar wat een geweldige troost dat Hij daar altijd is om met ons mee te gaan, ons te helpen, te vertroosten en te bemoedigen.

Is het moeilijk? Nee hoor, Vader God zegt: “Kijk, dit is mijn Zoon, de Here Jezus, Hij heeft de hoogste prijs betaald voor jouw fouten en jouw zonde, vind je dat wat? Hij heeft zelfs Zijn leven voor jou opgeofferd omdat Hij zoveel van je houdt. Wil jij Hem daar dankjewel voor zeggen en Hem toelaten in jouw leven? Of denk je dat je het zelf allemaal wel kunt? Dat je Hem niet nodig hebt en dat de “fouten” die jij in je leven gemaakt hebt en maakt best wel meevallen? Ik heb 2 koffertjes, in het ene zit het ultieme geschenk van de Here Jezus, in het andere zit jouw eigen inbreng. Welk koffertje kies je?”

Een beetje beeldspraak maar zo simpel is het in feite, en dan komt de dag dat we met ons gekozen koffertje voor de hemelse Rechter moeten verschijnen, en dán is onze keuze definitief, geen weg terug…

De toekomst is onzeker

en het leven vol van zorgen.

Kies vandaag voor de Here

en wacht niet tot morgen.

Het kan zo voorbij zijn

dit leven op aarde,

maar een toekomst met Hem

geeft ons leven écht waarde!

gouden koffertje

 

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


6 + 1 =