Willekeurige bemoediging
  • Krassen op mijn ziel.
    Door iets was ik aan het lezen was gisteren gingen mijn gedachten een beetje terug in de tijd, ehhh nou …
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Het verhaal van een vader.

Het verhaal van een vader, hij is op zoek naar zijn kinderen. Hij is ze kwijtgeraakt buiten zijn schuld om. Deze kinderen zijn ook onder de hoede van een pleegvader gekomen. Maar het is geen goed tehuis waar ze verblijven. De pleegvader zorgt niet goed voor de kinderen en de échte vader wil ze graag terug. Er zijn er al een paar terug bij de vader, maar er zijn nog een aardig aantal broers en zussen, die niet eens weten dat hun vader naar ze op zoek is. Ze hebben er geen idee van dat zij gezocht worden.

Deze vader is onze hemelse Vader. Hij is op zoek naar Zijn kinderen, maar de kinderen die hij zoekt zijn in handen van die andere vader, de vader van de leugen, die ze vertelt dat ze zijn kinderen zijn. Dat ze onlosmakelijk bij hem horen.

Ik moest er aan denken dat wij die bij de Here God horen, de “gevonden” kinderen zijn, gevonden door de Here Jezus. Hij is naar deze aarde gekomen om Zijn broeders en zusters te zoeken en te vinden. Luc.19:10 : De Mensenzoon is gekomen om te zoeken en te redden wat verloren was.

God is verlangend naar Zijn kinderen. Een Vader die Zijn kinderen álles kan geven wat ze maar nodig hebben. En deze Vader neemt de zorgen van Zijn kinderen weg, ze hoeven helemaal nergens meer bezorgd om te zijn. Deze Vader spreekt ook absoluut de taal van ieder kind, wáár het ook vandaan komt, het maakt Hem niet uit. En zodra je Hem één keer hebt ontmoet dan weet je het, dan voel je het, dan ervaar je het: Hier ben ik thuis!!

De Here Jezus kwam het verlorene zoeken en als je in het woordenboek kijkt wat er staat bij verloren dan is het dit: niet teruggevonden kunnende worden, kwijtgeraakt. Wat een geluk dat de Here Jezus ons wél heeft kunnen vinden, dat bij Hem géén ding onmogelijk is. Maar Hij heeft ons ook een opdracht gegeven en dat is dat ook wij op onze beurt uitgaan om het verlorene te zoeken en te vertellen dat er een Vader op hen wacht. De Here Jezus heeft de weg tot de Vader vrijgemaakt, en wij mogen daarop gaan en velen met ons meenemen. De bijbel zegt dat God niet wil dat er één mens verloren gaat en wij weten dat de tijd dringt. Laten wij de moed nemen en naar de mensen toegaan en zeggen; Weet je dat je Vader naar je op zoek is….? Laten we mensen mogen brengen in de schoot van de Vader, wát een emotie brengt dat teweeg in het hart van de Vader, jóúw Vader, mijn Vader, ónze Vader.


facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


3 + 4 =