Willekeurige bemoediging
  • De jacht van de tijd…
    Ik word de afgelopen tijd zo bepaald bij het feit dat er maar zo bitter weinig echte bewogenheid, echte ontferming …
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Een prachtige inhoud!

geschenkjesEen vraagje: Als iemand tegen je zegt: “je krijgt een cadeautje”, dan heb je waarschijnlijk in gedachten een beeld van een zorgvuldig ingepakt geschenk met een mooi lintje eromheen toch? Dan verwacht je niet een pakje dat in de verste verte niet beantwoordt aan dat beeld wat je in gedachten hebt en niet eens lijkt op een mooi geschenk. Ik denk dat we in eerste instantie misschien wel teleurgesteld zouden zijn. Maar in dat papiertje kan iets heel waardevols zitten, het gaat uiteindelijk om de inhoud.

Op eenzelfde manier kunnen wij ook naar anderen kijken, we zien de buitenkant en baseren daar ons oordeel over die ander op. Maar óók kijken wij op zo’n manier dikwijls naar onszelf: nou, ik heb nog zóveel tekortkomingen en gebreken en er moet nog zóveel aan mij veranderd worden…we beantwoorden niet aan het beeld dat wij hebben van hoe we er eigenlijk (naar ons idee) uit zouden móéten zien. Vervolgens proberen we dan vaak iets aan de verpákking te verbeteren maar we zien níét de prachtige inhoud die we hebben, want als wij de Here Jezus in ons hart hebben gevraagd, dan maakt Hij daar woning en een mooiere inhoud kún je toch niet hebben?

Zomaar een simpele gedachte voor vandaag, ook tegelijk een bemoediging. Voor de Here God zijn we kostbaar en Hij kijkt nooit naar onze verpakking, Hij ziet het hart aan.

Het gaat niet om wat de mens ziet: de mens kijkt naar het uiterlijk, maar de Heer kijkt naar het hart. I Samuel 16:7.

een parel

 

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


4 + = 10