Willekeurige bemoediging
  • Een stukje in mijn dossier.
    Vroeger had je van die grote dossierkasten op kantoor of in ziekenhuizen bijvoorbeeld. Ikzelf had in het oogziekenhuis ook al …
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Niet altijd…

Wij mensen hebben allemaal onze eigen levensweg waarlangs wij gaan, ook ik. Een weg waarop ik, met vallen en opstaan, nog steeds mag wandelen. Maar ik weet en ervaar dat ik nooit alleen ben en als ik nu terugkijk op mijn levensweg, kan ik alleen maar met dankbaarheid constateren dat mijn hemelse Vader mij telkens weer overal doorheen geholpen heeft. Hóé moeilijk de situaties soms konden lijken, tóch mag ik met al mijn vragen en zorgen en pijn naar Hem toegaan en Hij heeft Zich keer op keer over mij ontfermd.

Ik zou toch graag tegen iedereen die het moeilijk heeft willen zeggen, hóé zwart de nacht om je heen ook soms kan lijken, als je naar Hem toegaat, dan zul je Zijn licht en Zijn vrede mogen ervaren in echt elke situatie. Niet altijd krijgen we meteen een antwoord op onze vragen, niet altijd staat er meteen een oplossing voor ons klaar, niet altijd gaan de dingen zoals wij die in gedachten hadden, niet altijd komen ónze dromen uit. Maar wél mogen we weten dat er een hemelse Vader is die álles weet, Hij kent onze diepste gedachten, Hij kent onze gevoelens, Hij kent onze dromen en verlangens en Hij wil ons op Zijn manier zegenen. En soms betekent dat dat we ook weleens moeten wachten, of dat we verdriet kunnen hebben omdat onze wens, die we misschien al zó lang koesteren, nog altijd niet is uitgekomen. Maar dan tóch is het mogelijk om Gods vrede en rust te ervaren. 

Ik heb een keer temidden van de nood, dit lied geschreven. In het refrein kun je lezen dat er nog geen oplossing was, maar wel heb ik mijn vertrouwen uitgespoken dat de Here mij zéker zou helpen om verder te gaan. Het vertrouwen dat Hij alle dingen in Zijn hand houdt en dat het ook niet uitmaakt dat de “waaroms” soms niet beantwoord worden. Het enige dat voor mij belangrijk was op dat moment en nog steeds is, is de wetenschap dat ik mijn leven met Hem mag leven. Dat ik het zelfs totaal aan Hem mag overgeven. Ja, Hij is mijn Licht in élke nacht!

U bent mijn Licht in de nacht.

Wanneer U bij mij bent lijkt zelfs de nacht nog licht,
ik voel Uw warmte, ‘k zie Uw vriend’lijk aangezicht,
‘k ervaar Uw liefde, Uw sterke armen om mij heen,
Uw stem die zachtjes zegt :”Ik laat je nooit alleen”.

Vanuit het dal mag ik de bergtop zien
U zult mij helpen om daar ook te komen,
al is het moeilijk en struikel ik misschien
toch zal steeds weer Uw kracht door mij heen stromen.

U bent zo kostbaar, ‘k weet, wat U doet dat is goed,
wanneer ik bang ben geeft U mij weer nieuwe moed,
‘k leg vol vertrouwen mijn beide handen in de Uwe Heer,
U zult mij leiden, ‘k leg heel mijn leven aan Uw voeten neer.

‘k Vraag niet “waarom” ik weet dat U mij zeer bemint,
U bent mijn Vader en U zocht mij, ik ben Uw kind,
U hebt mij lief en dat ervaar ik dag aan dag
ik ben U dankbaar, omdat ik met U leven mag.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


1 + = 5