Willekeurige bemoediging
  • Niemand… ?
    Vanmorgen hoorde ik een lied van Chris Tomlin dat vertaald is naar het Nederlands. Oorspronkelijk heet het “Our God” en het …
Recente reacties
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Dit koester ik!

Als ik om mij heen kijk, dan zie ik veel mensen die hun vertrouwen kwijt zijn, hun vertrouwen in hun medemensen, vrienden, familie, collega’s, noem maar op, omdat ze in hun leven beschadigd zijn door het handelen van mensen of door dingen die er gebeurd zijn. Vertrouwen dat werd beschaamd, waardoor er teleurstelling en verdriet gekomen is. Vaak zie je ook dat men zich niet meer dúrft te geven, uit angst voor nieuwe teleurstelling en pijn. Als dit naar mensen toe zo is, is dat al erg jammer, maar dat werkt ook door in het geestelijke, in de relatie met onze hemelse Vader. Ook daar ontbreekt zo vaak dat volledige onbegrensde vertrouwen.

Eigenlijk zijn wij allen mensen die het nodige hebben meegemaakt- en ervaren in ons leven, en eigenlijk ontbreekt het ons állemaal op bepaalde momenten aan dat onbegrensde vertrouwen. Ik merk dat bij mezelf ook weleens, maar ik ben geen kind en ik heb het vermogen om de dingen te beredeneren, ik heb het vermogen om Gods woord te lezen en het tot mij te nemen en me dan te realiseren dat dát de waarheid is. En dan lees ik daar op zoveel plaatsen van de grote trouw van God, en op zoveel plaatsen zie ik dat het vertrouwen van de schrijvers die de Bijbel geschreven hebben, niet beschaamd is geworden. Ik zie dus het bewijs, zwart op wit. Lees de verhalen maar van David, of van Daniël, of van Jozef, of Abraham, of Ruth en zo zijn er nog veel meer te noemen. Allemaal stelden zij hun vertrouwen op God en geen van hen is beschaamd uitgekomen. Er staan mooie uitspraken in de Bijbel, die ons vertrouwen kunnen helpen opbouwen. Ik heb er zo eens een paar opgezocht:

Psalm 22:5-6 : Op U hebben onze vaderen vertrouwd, zij hebben vertrouwd, en Gij deedt hen ontkomen; tot U hebben zij geroepen en zij werden gered, op U hebben zij vertrouwd en zij zijn niet beschaamd.

Psalm 32:10 : Talrijk zijn de smarten van de goddeloze, maar wie op de Here vertrouwt, die omringt Hij met goedertierenheid.

Psalm 125:1 : Wie op de Here vertrouwen, zijn als de berg Sion, die niet wankelt, maar voor altoos blijft.

Spreuken 28:25b : wie op de Here vertrouwt, wordt overvloedig verkwikt.

Hebr. 13:5b : Want Hij heeft gezegd: Ik zal u geenszins begeven, Ik zal u geenszins verlaten. Daarom kunnen wij met vertrouwen zeggen: De Here is mij een helper, Ik zal niet vrezen; wat zou een mens mij doen?

Prachtige woorden die we mogen belijden en koesteren en die we diep in ons hart mogen bewaren.

God zal ons vertrouwen nóóit beschamen! Maar hoe zit het met ons? Wij zijn allen, stuk voor stuk mensen die een ander teleur kunnen stellen, mensen die het vertrouwen van anderen (bewust of onbewust) kunnen beschamen, en juist daarom mag het ons gebed zijn dat we met respect en voorzichtigheid zullen omgaan met het vertrouwen door anderen aan ons geschonken.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


6 + = 10