Willekeurige bemoediging
  • Een muis uit liefde..
    Iemand zei laatst tijdens een bidstond eens: ik wil de Here zo graag enkel en alleen maar iets brengen, zó …
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Waardevol in Gods ogen.

Vorig jaar was ik op een conferentie in Duitsland en op de zaterdag gingen we de stad in om daar te evangeliseren.
En we hebben gezongen en af en toe sprak iemand de mensen toe en sommigen bleven luisteren maar velen liepen ook voorbij.
Tótdat één van de mannen een biljet van 50 euro uit zijn portemonnee haalde en omhoog hield en door de microfoon aan de mensen vroeg of er iemand was die dat geld wilde hebben.
Opeens stonden er heel veel mensen stil en keken afwachtend wat er zou gebeuren, maar er was niemand die durfde te zeggen dat hij of zij, dat geld wel graag zou willen hebben.
En vanachter de mensen kwam een klein jongetje van een jaar of tien tevoorschijn, echt een straatboefje en hij keek stralend naar het geld en zei spontaan dat hij het wel wilde hebben.
De man keek hem aan en vroeg hem of hij zeker wist dat hij het wilde hebben en het jongetje knikte vol overtuiging.
Daarop nam de man het biljet en verkreukelde het tot een klein propje en vroeg weer aan het jongetje of hij nog steeds dat geld wilde hebben en weer knikte het jongetje.
Toen nam hij het geld, legde het op de vuile grond en trapte er met zijn schoen op en nog voordat hij iets kon vragen verklaarde het kind dat hij écht graag dat geld wilde hebben, waarop de man een schoon biljet uit zijn portemonnee haalde en het hem gaf.
Het kind straalde naar alle kanten en verdween snel met zijn schat, bang dat het hem misschien weer afgenomen zou worden en de volwassenen stonden er beteuterd bij te kijken, spijtig omdat zij niet de moed hadden gehad om te zeggen dat zij óók wel graag die 50 euro hadden gehad.
Maar deze man sprak de mensen toe en zei, hoe komt het nou dat het dat kind niet uitmaakte of het geld verkreukeld was of vies?
Omdat het geld zijn waarde hierdoor niet had verloren.
En zo is het ook bij God, het maakt voor God niet uit of je “vies” bent of “gekreukeld” of dat er op je getrapt is, voor God ben je van waarde en die waarde zul je voor Hem altijd behouden en Hij wil je gráág hebben, je mag bij Hem komen zoals je bent!!!

De liefde die mijn Vader heeft,
Zijn trouw en Zijn geduld,
de zorg die Hij mij blijvend geeft,
mijn handen die Hij vult,
met Hem maak ik ook deze dag
een hele nieuwe start,
terwijl ik de warmte voelen mag
heel dicht aan Vaders hart!

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


3 + = 6