Willekeurige bemoediging
  • Even lekker weg:-)
    Ik ben er even tussenuit. Een familieweekend met alle (schoon)kinderen en kleinkinderen. Dus wens ik een ieder een mooi en …
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

26 maart 2007

Soms kan het zo zijn, dat je in iemands blik de woede of zelfs haat kunt lezen, minachting of afwijzing………….Misschien ken je die uitdrukking ook wel :”de ogen zijn de spiegels van de ziel.” Met onze ogen kunnen we veel uitdrukken, en toen dacht ik bij mezelf, als je met je blikken iemand een boodschap kunt meegeven, waarom dan niet liever een goede boodschap? Als onze ogen de liefde van de Here Jezus weerspiegelen, dan zouden onze blikken weleens léven kunnen voortbrengen, “nieuw” leven. Maar dan moet er binnenin ons wél die liefde te vinden zijn, want als onze ogen dátgene weerspiegelen wat er in ons leeft, dan is het zaak om dáár te beginnen.

In 
Spreuken 4:23 (uit Het Boek) daar staat: Bescherm je hart boven alles, want uit
je hart komt alles voort wat je doet.

Ik ga iedere week boodschappen doen en dan loop ik door de winkel met mijn
winkelwagentje en dan kies ik zorgvuldig uit, wat ik nodig heb en wil kopen. Vroeger, toen de kinderen nog kleiner waren, dan gingen ze weleens mee en dan vonden ze, uiteraard, allerlei dingen die ze graag wilden hebben. Dan gebeurde het regelmatig dat ze dingen in het wagentje stopten, waar ik het niet mee eens was, dan pakte ik deze dingen uit het wagentje en ik legde ze weer terug in de schappen. Ik heb ze nooit betaald en ze tot mijn eigendom gemaakt, en ze kwamen dus ook niet in mijn tas terecht.

Begrijp je? Ook hier hebben we weer keuzes die we moeten maken, de hele dag
door worden ons dingen aangeboden, opgedrongen zelfs, waar we het eigenlijk
niet mee eens kunnen zijn. Dingen die we niet willen hebben, en dan is het zaak om een keuze te maken, om de dingen die niet goed zijn, uit ons hart te weren, wég te doen vóórdat ze zich daar gaan nestelen.

Boosheid, haat, vuiligheid, negativiteit, het komt allemaal op ons af en vaak zonder
dat we er naar vragen of ernaar zoeken, en daar kunnen we soms helemaal niets
aan doen, maar we kunnen er wél voor zorgen dat het opgeruimd wordt en geen
blijvend plaatsje vindt in ons leven. Laten we ons hart toesluiten voor verkeerde dingen, ons hart bewaren, en het juist ópen stellen voor al het goede dat God ons elke dag opnieuw wil geven. En laat dan Zijn liefde en Zijn warmte, door ons heen, het hart van onze naasten, onze medemensen, mogen raken.

Ik wil mijn hart bewaren
het is van U o Heer,
wilt U het met Uw liefde vullen
elke dag, steeds weer.
Laat men in mij ontdekken
de ontferming die U heeft,
laat uit mijn ogen stralen
een blik die léven geeft.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


4 + = 6