Willekeurige bemoediging
  • Oordeel of liefde. (1)
      De boodschap die ik vandaag met jullie wil delen is er één die ikzelf in de eerste plaats al …
Recente reacties
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

2 harten.

Ik liep eens door mijn tuintje en daar zag ik iets heel bijzonders, er was een roos uit de knop gekomen, een mooie helderrode roos, en toen ik die van dichtbij bekeek zag ik dat deze roos twee harten had. Echt bijzonder, eerst was het gewoon een knop net als alle andere, maar nu hij uitgekomen was kon ik binnenin de roos twee harten zien. Mooie fluweelrode harten.

Weet je, ik had die  al eerder in die rozenstruik zien zitten maar op dat moment onderscheidde deze roos zich nog niet van alle andere rozen, het was pas toen de roos zich opende en zijn hart liet zien, dat ik ontdekte dat deze roos iets extra’s had wat hem heel apart en uniek maakte.

Wanneer wij de Here Jezus in ons hart binnen laten, kloppen er in ons binnenste óók twee harten. Ons eigen hart, en het hart van de Here Jezus. Van buiten lijken we in eerste instantie nog precies hetzelfde als alle andere mensen, maar vanbinnen hebben wij iets dat ons bijzonder maakt. Wij willen graag dat anderen zullen ontdekken dat er iets heel moois binnenin ons aanwezig is. Die twee harten in die roos, waren precies eender, dezelfde kleur, dezelfde structuur, hetzelfde fluwelige uiterlijk, ze waren identiek. Zo mag het ook ons verlangen zijn dat ons hart identiek zal worden aan dat van de Here Jezus, dezelfde kleur, (rood, de kleur van het verzoenend bloed), dezelfde structuur (sterk en krachtig) en hetzelfde fluwelige uiterlijk (liefdevol en warm).

Iedere bloem, en ook deze roos, richt zich naar het licht en mede daardoor opent zich de bloem waardoor zijn schoonheid zichtbaar wordt. Wij mogen ons hart richten naar de Here God en Zijn licht over ons leven laten schijnen en zo die schoonheid uit ons binnenste naar buiten laten komen, zichtbaar en tot zegen voor anderen. Ik moest denken aan een lied, een heel mooi lied: nummer 501 uit de Opwekkingsbundel.

 

Vader mijn God, ik aanbid U
heel mijn hart is op U gericht.
Neem mijn leven in Uw hand,
hoed mijn ziel en mijn verstand
en laat Uw vrede heersen in mijn hart.
Heilige Geest, U mijn Trooster,
maak mij sterk, hef mijn hoofd omhoog.
Heer, Uw waarheid maakt mij vrij
en uw leven groeit in mij.
O, laat Uw vrede heersen in mijn hart.
Heer, ik verlang zo naar meer van U,
vul mijn gedachten tot eer van U.
Jezus, mijn Redder, reinigt U mijn ziel
en stort nieuw leven uit, door Uw Geest.
Leg Uw kracht op mij
Uw liefde die geneest
en laat Uw vrede heersen in mijn hart.

 

Ik denk dat het de wens, het verlangen, van ons allemaal is om meer van de Heer te mogen ontvangen. Ook vandaag mogen we ons hart opheffen naar de Here en Hem vragen ons deze dag te vullen met Zijn liefde en Zijn warmte.

Ik wil deze dag mijn stukje eindigen met een zegen uit Leviticus 6:24-26:

De Here zegene u en behoede u; de Here doe Zijn aangezicht over U lichten en zij u genadig; De Here verheffe Zijn aangezicht over u en geve u vrede.

 

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


+ 2 = 9