Willekeurige bemoediging
  • Wakker en waakzaam.
    BEDELEN Als je dit woord leest, wat lees je dan?  Lees je dan bédelen? óf lees je bedélen? Welk van …
Recente reacties
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Simon!!!

Hij lijkt toch zo braaf :-)

Gistermorgen werd er aan mijn deur gebeld en toen stond er een oudere dame aan mijn deur die wel vaker even een praatje met me maakt. Simon liep door het huis en in een onbewaakt moment glipte hij tussen mij en de dame door naar buiten. Helaas ging er net iemand de deur van de flathal uit naar buiten en Simon ging vrolijk mee. De dame ging er meteen achteraan en riep: Simon, Simon!! Maar wie er terugkwam, geen Simon. Ze keek hem na en zei: hij is al helemaal de hoek om gegaan. Hij was de flat al langs gelopen en aan het einde om de hoek verdwenen richting park. Ik zag hem niet meer en ging er achteraan. Ik wilde bijna de hoek om lopen en riep hem bij zijn naam, en jawel, daar kwam hij alweer de hoek om gelopen, keurig netjes terug naar mij. Ik heb hem verder los mee terug naar de flat genomen want ik had geen riem bij me maar hij bleef netjes bij me in de buurt en zo is hij veilig weer thuis gekomen. Ik ook weer blij, hahaha

Toch vond ik het naderhand wel mooi, die dame had Simon ook geroepen maar hij had niet naar haar geluisterd, hij was gewoon doorgelopen. Toen ik hem naderhand riep kwam hij meteen terug, terwijl hij me niet eens kon zien, Hij had naar mijn stem geluisterd en mijn stem herkend. Dat is het gevolg van de dagelijkse omgang die ik met Simon heb, ik praat met hem, leer hem dingen en zo heeft hij geleerd mijn stem te onderscheiden van alle andere stemmen én (als ik geluk heb) te gehoorzamen :-)

Zo werkt het ook als het gaat om onze relatie met de Here God, door de loop van de jaren heen leren wij zijn stem steeds beter verstaan. Dit ook mede door gehoor te geven aan de dingen die soms in ons  hart komen. Hierdoor gaan we ook dingen zien die het resultaat zijn van onze gehoorzaamheid en zullen we de volgende keer eerder geneigd zijn tot luisteren. Dagelijkse omgang met Hem, hoe mooi is het dat we dat mogen hebben door het offer van de Here Jezus.

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


+ 7 = 11