Willekeurige bemoediging
  • Hartverscheurend!
    Gisteren las ik zoiets ontroerends, een berichtje in de Telegraaf, één van de vele verhalen die hartverscheurend zijn. Ik werd …
Recente reacties
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Natuurtalent.

goede strijdI Timoteüs 6: 11b-12 : jaag naar gerechtigheid, godsvrucht, geloof, liefde, volharding en zachtzinnigheid. Strijd de goede strijd des geloofs, grijp het eeuwige leven, waartoe gij geroepen zijt en de goede belijdenis afgelegd hebt voor vele getuigen.

Hier staat dat we voor het eeuwige leven geroepen zijn en dat we het moeten grijpen, maar dat we om dit te kunnen grijpen, éérst die goede strijd moeten strijden. Als je atleten hebt, dan heb je daar echte natuurtalenten bij zitten, die alles in zich hebben om grote overwinnaars op hún sportgebied te worden, zelfs spreekt men al vroeg van de mogelijkheid om over zoveel jaar naar de Olympische spelen te kunnen. En ik héb bijvoorbeeld jonge mensen van 14 zelfs, gezien, die overwinnaar waren op hun sportgebied. Maar ach, ach, dan moet je eens aan zo iemand vragen hóé ze uiteindelijk op dat erepodium gekomen zijn. Jaren en jaren, iedere dag trainen, ergens in de onzichtbaarheid. De pijn, de moedeloosheid soms, de tranen, het afzien, af en toe een wedstrijd waarbij ze niet ver kwamen, maar tóch elke keer wel een stukje verder. Vér verwijderd van het podium, maar toch wel vooruitgang  boekend. Tótdat uiteindelijk al die moeite zich uitbetaalt in het halen van het erepodium. Dán lijkt trouwens alles wel als vanzelf te gaan, alsof ze er weinig moeite mee hebben……

Wist je dat wij allemaal óók echte natuurtalenten zijn? God heeft alles wat we nodig hebben om overwinnaars te worden, al in ons gelegd, het enige dat wij moeten doen is, het ontwikkelen.(zoiets als spierballen, de spieren zijn allang aanwezig, je ziet er alleen niets van, maar als je krachttraining gaat doen, dán worden ze vanbuiten zichtbaar én uiteraard heel sterk.)

Ken je ook zulke mensen, bij wie alles vrij voorspoedig verloopt? Mensen die óók de moeilijkheden die op hun weg komen, vrij gemakkelijk “lijken” te overwinnen? Misschien een idee om eens met zoiemand te gaan praten en te vragen hoe hij of zij, zover gekomen is, welke weg zo iemand bewandelt om uiteindelijk als overwinnaar uit de bus te komen. Mijn ervaring is dat ik van zulke mensen héél veel kan leren.

   Natuurtalent zijn, dát is leuk
dan hoef je het maar te nemen,
je hoeft geen moeite meer te doen
het geeft je geen problemen.
Ach nee, dat is maar dom gepraat,
het kóst je strijd en pijn,
maar uiteindelijk zul jij met recht
de “overwinnaar” zijn!

victory

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


1 + = 4