Willekeurige bemoediging
  • 31 oktober 2007
    De Here Jezus zegt in Matth.14:26-33 (uit Het Boek) : Wie bij Mij wil horen, moet meer van Mij houden dan van …
Recente reacties
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Dat stinkt!!

stinkt“Oma, jij ruikt nog naar Steffie”. Mijn kleindochter Lynette van 7 is blij dat ik weer terug thuis ben en als ik haar knuffel zegt ze dit. Ik moet er een beetje om lachen maar ik begrijp wat ze bedoelt. voordat ik naar huis ging had ik nog wat kleding gewassen waaronder ook mijn jasje en de geur van het wasmiddel dat mijn dochter altijd gebruikt zat natuurlijk in dat jasje en dat associeerde Lynette met Stefanie.

Lynette is sowieso een kind dat heel gevoelig is voor geurtjes. Zo zaten we een poosje terug te eten, mijn moeder, mijn dochter Gabriëlle, haar kinderen en ik. We gingen nog maar net aan tafel toen Lynette opmerkte dat het eten “stonk”. Mijn moeder zei dat het toch heel lekker was en of ze wilde proeven. Ja dat wilde ze wel. Heel bedachtzaam nam ze een hapje en erkende dat het inderdaad lekker was maar, zo zei ze: “Ik vind het wel lekker maar toch stinkt het”. Hahaha eigenwijsje :-)

Geuren associëren met mensen of gebeurtenissen, ik herken dat ook wel, dan ruik je iets en dan ben je even terug in de tijd. Dat kan zowel negatief als positief zijn, afhankelijk van hetgeen je met die bepaalde geur associeert.

Voor vandaag wil ik de positieve kant benaderen, er staat in  II Kor.2:14 (Het Boek) : God zij dank, door Jezus Christus voert Hij ons mee in Zijn overwinning. Waar wij nu ook gaan, gebruikt Hij ons om Zich bekend te maken en het goede nieuws als een aangename geur te verspreiden. 

Hij wil ons dus gebruiken, aan ons om onszelf dan ook door Hem te láten gebruiken. Hoe mooi is het als wij, door onze handel en wandel, de mensen aan de Here Jezus doen denken? Dat als mensen ons tegenkomen zij in ons Hem kunnen zien en dat de mensen die wij dagelijks tegenkomen ons zelfs associëren met Hem? Dat lijkt me nou super en daar wil ik voor gaan!!

smell

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


9 + 6 =