Willekeurige bemoediging
  • 7 oktober 2005
    Ik ging enkele dagen geleden even met mijn moeder naar de supermarkt in de nieuwe woonplaats van mijn ouders. We …
Recente reacties
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Lekker!

rundvleesMijn moeder was vorige week rundvlees aan het braden en toen stond er aan de buitenkant bij haar raam één van de verzorgsters die in het huis werken. Ze wreef met de hand over haar buik en haar mond vormde het woord “lekker”.

Ik moest denken aan iets dat ik vorige week al zijdelings aanstipte, namelijk dat de bijbel erover spreekt dat we een lieflijke geur van Christus moeten verspreiden, maar ja, hoe doe je dat?

Weet je, mijn moeder was gewoon vlees aan het braden en verder sta je er niet zo bij stil dat die geuren ook buiten het huis te ruiken zijn. Toch zijn er mensen die van de geuren genieten en die op deze manier kunnen ruiken wat er bij ons binnen gebeurt. Wanneer wij ons geestelijk “voedsel” tot ons nemen dan is het zo dat dat ook iets teweeg brengt in ons binnenste, maar het mooie is dat dat aan de buitenkant te merken zal zijn. De mensen zullen aan ons kunnen zien en ruiken dat we anders zijn en als het goed is dan moet dat een positieve ervaring zijn. Men moet blij verrast zijn en zeggen: tjonge heb je dat gezien of gemerkt? die is wel anders als wij maar je zou er jaloers op worden zeg……… Een goede jaloersheid dan wel natuurlijk. Een jaloersheid die mensen verlangend maakt, een jaloersheid die er voor zorgt dat wij hen kunnen vertellen van de liefde van God en van het offer van de Here Jezus.

Geestelijk voedsel, weet je, als het gaat om ons normale voedsel dan is dat iets wat we elke dag nodig hebben om gezond te blijven. Kinderen hebben het heel hard nodig om van te groeien en het is ook belangrijk dat het gezond voedsel is zodat we ons lichaam op een goede manier onderhouden en ook gezond blijven. We hebben drie momenten op de dag waarop we de maaltijden houden, maar als het om ons geestelijk voedsel gaat? Dikwijls zijn onze dagen zo volgepland dat je jezelf zowat voorbij rent. Er is lieflijke geurzoveel te doen dat we onderhand een lijstje op moeten stellen zodat we niets vergeten. Maar hoe zit het met ons geestelijk voedsel? Is het genoeg om daar 5 minuten voor te nemen en er dan de rest van de dag op te teren? Of zouden we ook dát eens in moeten plannen op meerdere momenten van de dag? Zouden dat voor onze geestelijke gezondheid niet ook veel beter zijn? Hoeveel junkfood krijgen we op een dag naar binnen? Er is zoveel ongezonde rommel die ons leven zomaar binnenkomt omdat we het ook zomaar binnen láten, maar inplaats van die rommel zouden we tijd kunnen nemen voor een gezonde maaltijd, samen met de Heer. Hij zegt immers dat Hij aan de deur staat en klopt en dat als wij voor Hem open doen Hij zal binnenkomen en “maaltijd” met ons houden? Misschien toch wel iets om eens mee bezig te zijn?

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


6 + 8 =