Willekeurige bemoediging
  • Ik noem hem Papa.
    Mijn gedachten gaan naar mijn Vader. Vader God. Hij is mijn Vader maar ik noem Hem mijn Papa. Dat klinkt …
Recente reacties
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Heb jij het gezien?

Ik kwam enkele dagen geleden de hal van de flat in en tegelijk met mij kwam er een bovenbuurvrouw aanlopen. Ze had een aantal tasjes van het tuincentrum bij zich en zei blij tegen me dat ze wat nieuwe plantjes voor binnen en voor buiten had gekocht. Ze liet me wat hei zien, 3 verschillende soorten had ze gekocht en ze waren ook nog eens in de aanbieding. Ze straalde gewoon. De hei was bedoeld voor op haar balkon maar ze had ook voor de woonkamer nog wat nieuwe plantjes gekocht. Die blijdschap om een paar plantjes, ik herkende het zo. Ik kon en kan zelf ook helemaal blij worden als er een paar nieuwe plantjes staan. Daar kan ik zelf ook echt van genieten en datzelfde had deze buurvrouw. Mooi!

Er zijn zoveel dingen om blij mee te zijn, dingen om de Here God voor te danken, grote dingen maar vooral ook zoveel kleine dingen. Neem nou het feit dat er zómaar water uit de kraan komt wanneer je hem opendraait dat is voor ons heel gewoon, maar hoeveel landen zijn er niet waar dit nog helemáál niet gewoon is?? En is het niet iets om verschrikkelijk dankbaar voor te zijn dat we in een huis mogen wonen, een dak boven ons hoofd hebben, te eten en te drinken hebben, een bed om in te slapen, een stoel om op te zitten en dan nóg eens zóveel dingen meer, dat is iets om dankbaar voor te zijn. Je kunt dankbaar zijn als je geliefden ’s avonds allemaal weer veilig thuis zijn, want dat is helemaal niet zo vanzelfsprekend, je kunt dankbaar zijn voor het zonnetje dat schijnt, voor de regen die het gewas doet groeien op het land, voor de vorst in de winter, die de insecten doodt, voor de prachtige kleuren in de natuur, voor de bloemen op je tafel die geuren, voor de stilte waar je soms zó van kunt genieten, voor mooie muziek en zo zijn er nog zóveel dingen meer waar we iedere dag opnieuw God voor kunnen danken, maar weet je wanneer we de dingen het mééste waarderen? als we het kwijt zijn. Eén van de dingen waar ik een grote hekel aan heb, dat is dat ik bij een verkoudheid mijn smaak weleens kwijt ben en dán ineens besef ik hóé fijn het is als je kunt proeven…

Het is mooi als we ons realiséren dat we zó gezegend zijn en we hiervoor ook God danken, als we Hem de dank van ons hart brengen. Het moet als een ademtocht van onze lippen komen, bij álles wat we doen en bij álles wat we zien en bij álles wat we meemaken… Dank U wel Here, dat U ons zó overvloedig zegent in zóveel dingen! Wát een mooi getuigenis, een getuigenis voor elke dag.

Dank U wel voor al het goede
dat U oh Heer, mij daaglijks schenkt,
dank U wel voor zóveel zegen
waarmee U mij steeds weer bedenkt.
Wanneer ik rondkijk met Úw ogen
dan zíé ik, wat ‘k voorheen nooit zag,
Uw grootheid Heer, in álle dingen,
’n getuigenis voor élke dag.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


6 + = 10