Willekeurige bemoediging
  • Geest en vuur.
    Ik ben echt een seizoenenmens en als ik ’s morgens wakker word en de vogeltjes al zo gezellig hoor zingen, …
Recente reacties
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Bid en ontvang.

omafia[1]Ik weet nog dat mijn zoon op zichzelf ging wonen, het was ook omstreeks deze tijd en hij woonde destijds op een kamer in Middelburg. Op een dag kwam hij aan met een grote mand met wasgoed, of hij het maar even hier mocht wassen, want in het huis waar hij woonde was wel een gezamenlijke wasmachine, maar er waren nog wat wachtenden voor hem, dus had hij de was maar meegebracht. Nou, geen probleem natuurlijk, maar verder ging hij de kasten eens doorzoeken en vond daar ook nog allerlei dingen die hij wel kon gebruiken. Uiteindelijk had hij lekker geshopt in mijn voorraden (wat hij precies allemaal had ben ik vergeten in de loop der jaren) maar ik weet nog wel dat ik net versgekookte stoofperen en appelmoes had en daar is hij dol op dus dat ging ook nog lekker mee en oh ja, ook nog een wasmand, omdat de zijne kapot was. Maar al met al ging hij met aardig wat spullen weer huiswaarts. En natuurlijk vind ik dat helemaal niet erg, hij is tenslotte mijn zoon en als ik hem dan kan helpen door hem wat spullen mee te geven, doe ik dat natuurlijk graag.

En toen moest ik zo denken aan het volgende bijbelgedeelte, het is Mattheüs 7:7-11 daar staat: Bidt en u zal gegeven worden; zoekt en gij zult vinden; klopt en u zal opengedaan worden. Want een ieder, die bidt, ontvangt, en wie zoekt, vindt, en wie klopt, hem zal opengedaan worden. Of welk mens onder u zal, als zijn zoon hem om brood vraagt, hem een steen geven? Of als hij om een vis vraagt, zal hij hem toch geen slang geven? Indien dan gij, hoewel gij slecht zijt, goede gaven weet te geven aan uw kinderen, hoeveel te meer zal Uw Vader in de hemelen het goede geven aan hen die Hem daarom bidden.

Stel je nou voor dat mijn zoon op zijn kamer zou zitten en hij zou daar met een lege maag proberen om de avond en de dagen door te komen, terwijl hij bij mij zomaar alles mee kan nemen wat hij nodig heeft om zijn honger te stillen, dat zou toch vreselijk zijn? Maar er zijn mensen die geestelijk honger lijden, en zich leeg voelen, en dan zegt Gods woord, dat we gewoon mogen vragen om datgene wat we nodig hebben en dat onze hemelse Vader het ons wil geven. Het goede wil Hij ons geven als wij Hem daarom bidden, dat is een mooie belofte, een belofte waar we volop gebruik van mogen maken, begin er deze dag mee om in gebed Hem te vragen om dat wat je nodig hebt, en Hij zal het goede geven.

Heer, wat ik nodig heb voor deze dag
heeft U voor mij bereid,
U geeft mij ’t goede keer op keer
en helpt mij in mijn strijd.
Geeft U mij voedsel voor mijn ziel
en kracht om te overwinnen,
geeft U mij troost en rust en moed
om aan deze dag te beginnen.

brood-delen-300x200[1]

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


9 + 6 =