Willekeurige bemoediging
  • 28 maart 2005
    Psalm 25:9b : maar wie de Here verwachten, zij zullen het land beërven…. Verwachten, in verwachting zijn…………  als bijv. een vrouw …
Recente reacties
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Ahhh nee!

IMG_0730 Ik dacht vandaag aan een grappig voorval van een  aantal jaren geleden. Op een dag wilde ik wat verschillende cake’s en koek bakken, en ik begon met alles klaar te zetten. Zo ook de nieuwe keukenmachine die ik in Destijds had gekregen voor mijn verjaardag. Lekker makkelijk, de machine draait vanzelf en ondertussen kun je gewoon de ingrediënten toevoegen, en dat ging goed. Er zaten al 2 pakjes roomboter in (het deeg was voor een paar cake’s tegelijk) er zat al een hoeveelheid suiker in en er moesten tien eieren in. Ik had er al negen inzitten en ik wilde de tiende erbij doen en per ongeluk ging er een halve eierschaal mee in de kom terwijl hij aan het mengen was… Ik hoorde het ding gewoon kraken. Ja, wat gedaan,  ik heb geprobeerd om met een spatel de kom af te zoeken en alles eruit te krijgen, maar dat ging natuurlijk niet en weggooien vond ik wel erg zonde, tenslotte zaten er al veel ingrediënten in, dus heb ik uiteindelijk een zeef genomen en daar heb ik het hele deeg doorheen laten gaan, maar dat kostte ook nog moeite want het deeg was al vrij stevig, maar uiteindelijk is het dan toch gelukt :-) Wat een rommeltje zeg, de hele boel zat eronder. In ieder geval heb ik toch het deeg in de vormen kunnen doen en ik was benieuwd of het nog wat zou worden, maar het zijn mooie, goedgelukte cake’s geworden waarvan ik er een paar had gebakken om weg te geven, en ik was dus wel erg blij dat ze toch nog zo mooi geworden waren.

…Maar ik heb er wel wat van geleerd hoor, bij de tweede portie deeg heb ik eerst de eieren in een aparte schaal kapotgebroken en toen pas bij het deeg gedaan, zodat ik eerst kon zien of er geen ongerechtigheden mee de kom in gingen en bovendien kun je zo ook onmiddellijk ontdekken of er geen bedorven ei bij zit.

Hoe zou die cake gesmaakt hebben met al die eierschilletjes erin? Ik denk dat hij niet lekker zou zijn, al dat nare gekraak tussen je kiezen, dat eet niet echt fijn hoor. Kun je nagaan, één klein half eierschaaltje kan zo’n hele cake bederven, dan zitten er zóveel goeie ingrediënten in maar die vallen in het niet bij dat gekraak van dat eierschaaltje.

I Thess. 5:21(uit het Boek) zegt: U moet alles wat gezegd en gedaan wordt, op zijn echtheid beproeven en alles wat goed is vasthouden. Vermijd alles wat slecht is.

Het gebeurt ons soms ook wel hè? Dat we zomaar, zonder erg, dingen binnenlaten in ons leven die niet goed zijn en, net als dat eierschaaltje, kunnen die dingen alles wat God in ons leven gebracht heeft, al dat goede, al die mooie ingrediënten, zomaar in de war brengen. En eigenlijk zou het heel goed zijn als we alles, wat we zo dagelijks aan informatie binnen krijgen, eerst apart zouden zetten en daarna heel goed kijken of er geen ongerechtigheden te IMG_0731vinden zijn en pas dán mogen we het toelaten in ons hart, maar zo dikwijls kan het ook anders zijn, dan hebben we het allang in ons hart gelaten en dan ineens merken we dat het niet goed was, en dán moet je weer alle moeite doen om het kwijt te raken. Net zoals die eierschaal, het kostte me echt veel moeite om het uit dat deeg te krijgen, maar de tweede keer heb ik ervoor gezorgd dat er géén ongerechtigheid te vinden was vóórdat ik het bij het andere deeg deed. En op zich vond ik het voor mezelf toch wel weer een mooie les en ben ik er opnieuw bij bepaald hoe belangrijk het is om goed op te passen wat ik in mijn leven toelaat.

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


+ 4 = 9