Willekeurige bemoediging
  • 10 juli 2005
    Ik was vandeweek met enkele vrouwen in gesprek en toen vertelde ik dat ik het zo moeilijk vind om zomaar …
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Weet je dat wel?

Dag lieve Benji.

Dag lieve Benji.

Mijn moeder zei vroeger altijd: Kleine kinderen kleine zorgen, grote kinderen grote zorgen. Hahaha, ik vond dat maar raar want op dat moment waren mijn kinderen alle 4 nog klein en ik keek uit naar het moment dat ze zichzelf konden aankleden, hun kamer konden opruimen, hun bed konden opmaken, de afwas doen enz. Nu ik dan volwassen kinderen heb weet ik inmiddels dat ze gelijk had. Niet dat ik me nou elke dag enorme zorgen om mijn kinderen hoef te maken hoor, zo is het niet, maar het is wel zo dat er toch altijd wel weer dingen gebeuren, zowel hele mooie en fijne dingen, alsook verdrietige dingen soms.

Zo was mijn jongste dochter al 2 weken haar kater kwijt. Benji ging er wel vaker een paar dagen vandoor maar dan zag ze hem telkens hier of daar op een schuurdakje. Nu was hij weg en zag ze hem nergens. Ze had al gezocht, keek telkens wanneer ze in de keuken stond of ze een glimp van hem kon opvangen maar Benji was weg en bleef weg. Ze had hem en zijn zusje Lady vanuit het nestje meegenomen toen ze op zichzelf ging wonen en waar Lady wat meer een dame met divagedrag is was Benji echt haar maatje. Een heerlijke kroelkat die graag bij haar kwam liggen, soms op de rugleuning van de bank in haar nek lag, zijn kopje tegen haar hoofd en waar ze echt van genoot. Nu was hij weg…

Afgelopen week kwamen we erachter dat er hier een organisatie is waar gevonden huisdieren worden aangemeld en toen ze op de site van die organisatie ging kijken kwam ze al snel een mededeling tegen van een overleden kater die één straat bij haar vandaan gevonden was. De kater had precies het signalement van haar Benji. We schrokken er enorm van en mijn dochter moest er erg om huilen. Omdat het al avond was konden we niet meer bellen en ze vroeg of ik dat de andere dag wilde doen. Ik heb gebeld en de dame aan de telefoon vertelde dat de kat aangereden was en al in shock toen men hem naar de dierenkliniek had gebracht. Daar is hij al snel overleden. Ze stuurde nog een foto, Benji was daar nog in leven en niet zichtbaar beschadigd maar je zag wel dat hij er slecht aan toe was en ik zag meteen dat hij het inderdaad was. Het greep mij ook aan om dit te zien. Ik heb de foto niet aan mijn dochter laten zien en zij heeft er ook niet om gevraagd.

Ze was- en is- er heel verdrietig om en toen ik een paar dagen geleden bij haar was en op het punt stond om naar huis te gaan kwam Lady net binnen. Mijn dochter pakte haar kleine diva op van de grond, verstopte haar gezicht in de vacht van de poes en zei: “Ik hou van jou, weet je dat wel?” Ik vond dat zo ontroerend om te zien en te horen, het raakte mij, het was zo’n intens mooi en liefdevol beeld.

red_roses_on_beach_lOnderweg naar huis bleef het in mijn gedachten en ineens zag ik daar een Vader, een Vader die zich voorover buigt, Zijn kind vasthoudt, Zijn hoofd tegen het hoofd van Zijn kind legt en zegt: “Ik hou van jou, weet je dat wel?”

Die Vader is Vader God en dat kind ben jij en dat ben ik! En ook deze dag zijn dat de woorden die Hij tegen ons zegt. Mooier kan onze dag niet beginnen hè?

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


+ 8 = 15