Willekeurige bemoediging
  • De hemel huilt.
    Wat een vreselijk nieuws over dat neergestorte vliegtuig. Weer zóveel doden, weer zo verschrikkelijk veel verdriet onder de mensen die …
Recente reacties
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Nog even verder.

Wij zijn het licht der wereld, althans, zo zou het móéten zijn ware het niet dat er nog maar zo bitter weinig van te zien is. Maar, er is nog tijd om eraan te werken, om ervoor te zorgen dat onze lampen opnieuw gaan branden en hun licht verspreiden in deze donkere wereld.

Gisteren zei ik dat het wel leek op de gelijkenis van de wijze en de dwaze maagden, alle 10 waren ze uitgegaan, de bruidegom tegemoet, alle 10 ook waren ze in slaap gevallen, maar toen de bruidegom naderde waren er slechts 5 die reserveolie hadden meegenomen. Zij waren degenen die mee mochten, de bruiloftszaal in, de andere 5 moesten buiten blijven. Een gelijkenis met een hele actuele inhoud.

In het vorige stukje hebben we kunnen lezen dat het de Here Jezus zelf was die tegen Zijn discipelen zegt dat zij (en ook wij) het zout der aarde en het licht der wereld zijn en dan zegt Hij in vers 16 van Matth.5: Laat zo uw licht schijnen voor de mensen, opdat zij uw goede werken zien en uw Vader, die in de hemelen is, verheerlijken. Dús als wij dan óns licht willen laten schijnen, dan zullen we Hem, de Here Jezus, moeten volgen en dan kan het niet verborgen blijven dat wij kinderen van de allerhoogste God zijn. We moeten Hem tonen door onze handel en wandel. Dat is de boodschap die de Here Jezus hier doorgeeft en door hier gehoorzaam aan te zijn, zullen de mensen door onze daden, ons voorbeeld, ook onze Vader in de hemel gaan verheerlijken.

De Here Jezus was in voortdurend contact met Zijn Vader en Hij kende het woord van God, en Hij was daaraan absoluut gehoorzaam. Dát is wat wij moeten navolgen. 3 Joh.:11:  Geliefde, volg het kwade niet na, maar het goede. Wie goed doet, is uit God, (maar) wie kwaad doet, heeft God niet gezien. Een brute uitspraak, maar de boodschap is duidelijk!

Het is zo belangrijk om Gods woord te lezen, te kennen en te leven naar de regels die God ons gegeven heeft. Wanneer wij dicht bij God willen leven, een rein en heilig leven willen leiden, een lichtend voorbeeld voor anderen willen zijn, dan zullen wijzelf het goede voorbeeld moeten geven. Ef. 2:10: Want zijn maaksel zijn wij, in Christus Jezus geschapen om goede werken te doen, die God tevoren bereid heeft, opdat wij daarin zouden wandelen.

Even samenvattend dus, de Here Jezus zegt dat wij door onze goede werken de mensen ertoe kunnen brengen God te gaan verheerlijken, wij zijn in Christus Jezus geschapen om goede werken te doen, en God heeft die goede werken al tevoren bereid. Blijft dus over dat het aan ons is om ook daadwerkelijk in die goede werken te wandelen, dat is een keuze. Een keuze tussen het goede of het kwade, er is geen tussenweg, het is zwart of wit, koud of heet, licht of duister. God is geen God van compromissen en wij moeten dat ook niet zijn.

Heel belangrijk is het om Gods woord te kennen, te onderzoeken, het is voor ons van levensbelang. Het kan ons leven en dat van onze medemens redden, we hebben het zó nodig. Het is iets waar we dagelijks mee bezig moeten zijn. Weet je, als wij een film hebben gezien, een boek hebben gelezen, of een roddel hebben gehoord, dan kunnen we dat vaak letterlijk overbrengen naar anderen, maar als het gaat om Gods woord dan mankeert het daar nog weleens een beetje aan hè? Bij mij wel hoor, wat zou het heerlijk zijn als je in élke situatie van je leven Gods woord zomaar, zonder zelfs maar na te denken, zou kunnen proclameren en toepassen op de situatie. Natuurlijk, we kennen heus wel een aantal teksten en Bijbelgedeelten, en die kunnen we ook in heel wat situaties toepassen, maar er ligt zo’n onmetelijke rijkdom verborgen in Gods woord, als je één en dezelfde tekst 20 keer leest, dan ontdek je 20 keer weer iets nieuws. God heeft ons erfgenamen gemaakt, Hij heeft ons een miljoenen, miljarden erfenis nagelaten, en wij leven soms nog als armoedzaaiers, jammer toch?

Kom op, laten we de schatten opgraven die God in Zijn woord verborgen heeft, zullen we ervoor gaan??

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


+ 9 = 14