Willekeurige bemoediging
  • De ring… 7
    7. “Buurman, buurman….” klinkt het, Menno kijkt op “ja Joy?” vraagt hij. Joy komt naar hem toe en kijkt hem …
Recente reacties
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Hebbes!

ikke, ja ikke!!

Soms kun je door zulke eenvoudige voorbeelden zo bemoedigd worden en weer eens met je neus op simpele feiten gedrukt worden.

Zo hoorde ik laatst van een prediker op de God Channel een heel mooi verhaal uit zijn eigen leven. Hij was ongeveer een jaar of 7 toen hij met zo’n 600 andere kinderen aanwezig was op een kinderconferentie die in hun eigen kerk gehouden werd. Hijzelf was de zoon van de voorganger van die kerk en daarom zat hij normaal gesproken meestal vooraan in de kerk. Van zichzelf was het een verlegen jongetje en dat zorgde ervoor dat hij nu, tijdens de conferentie, bijna helemaal achteraan was gaan zitten.

De predikant die het woord bracht wilde de kinderen iets duidelijk maken over de beloften die God in Zijn woord geeft. Op een gegeven moment pakte hij een dollarbiljet, wat in die tijd nog een hoop geld was, en zeker voor een kind.

Hij stak zijn arm omhoog, het geld in zijn hand houdend, en zei tegen de kinderen dat het eerste kind dat de dollar bij hem kwam halen, hem ook daadwerkelijk mocht hebben. In mum van tijd stonden er wel dertig kinderen om de predikant heen te roepen dat zij het geld wilden hebben.  De kleine jongen op de achterste rij bekeek het vanaf zijn veilige plaatsje en vroeg zich af waarom de predikant het geld niet gaf aan het kind dat als eerste bij hem gekomen was. Terwijl hij daarover nadacht kwam er ineens een gedachte bij hem op waardoor hij opsprong, zijn verlegenheid totaal vergetend naar voren rende, waar hij zich door de kinderschare heenwerkte en de predikant bereikte. Hij trok zich op aan de arm van de predikant en pakte zo het dollarbiljet uit zijn handen. De predikant keek de andere kinderen aan en zei: “Deze jongen is de enige die het begrepen heeft. Ik had niet gezegd dat je om het geld moest komen vrágen, ik had gezegd dat je het mocht komen halen, je mocht het zomaar uit mijn hand nemen”. De kleine jongen van toen is nu een groot prediker en hij is dit nooit vergeten. Nu vertelt hij het zelf aan de mensen ter bemoediging. Ik vond het zo’n mooi voorbeeld, zo’n simpele-  maar toch een zeer krachtige- waarheid!  

II Kor.1:20: Want hoevele beloften  Gods er ook zijn, in Hem is het: ja; daarom is ook door Hem het: Amen, tot eer van God door ons.

Filipp.4:19:  Mijn God zal in al uw behoeften naar zijn rijkdom heerlijk voorzien, in Christus Jezus.

 

 

 
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


+ 9 = 14