Willekeurige bemoediging
  • Kerstkaartjes.
    Deze tijd van het jaar is voor veel mensen een tijd van gezelligheid, voor anderen is het juist een moeilijke …
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

9 april 2008

Er is een crimineel in mijn nieuwe huisje geweest………………….jawel!

Maandag had ik het eten klaargemaakt en ik had een rollade gebraden. We hadden ervan gegeten maar ruim de helft was nog over, dat is altijd lekker om voor het brood te bewaren. Ik had de rollade op een snijplankje in de keuken liggen en daar heb je vanuit de woonkamer geen zicht op. Nu had ik, omdat het zulk fantastisch lekker weer was, voor het eerst de deur in de keuken openstaan, lekker het zonnetje naarbinnen laten en onderhand ook wat frisse wind. Na het eten wilde ik de afwas gaan doen en ik kwam met wat borden in mijn handen de keuken in en het eerste wat ik zag was, dat het netje van de rollade op de grond lag. Ik nog nergens erg in, totdat ik keek en zag dat dat hele stuk rollade verdwenen was. Helemaal weg!! Geen spoor meer van te vinden. Waarschijnlijk is er een kat binnengekomen en heeft de rollade meegenomen en lekker opgepeuzeld. Ook buiten kon ik geen enkel spoortje van de rollade meer vinden, maar mocht je in de buurt wonen (Middelburg en omgeving) en ergens een dikke kat op zijn rug zien liggen die met beide pootjes over zijn buik wrijft, dan is het waarschijnlijk de criminele kat die bij mij op bezoek is geweest:-))))

Ach, eigenlijk moest ik er vreselijk om lachen, in gedachten zag ik de kat, sluipend met zijn prooi, schichtig om zich heen kijkend, snel wegrennen om zich in alle rust tegoed te doen aan de lekkernij. Ik zag er de humor wel van in en heb er geen moment om getreurd hoor. Heeft dat beestje ook eens een goeie dag:-))

Wel moest ik eraan denken dat er in de bijbel ook gesproken wordt over een dief. Je kunt erover lezen o.a. in Joh.10 waar het over de goede Herder gaat en waar de Here Jezus zegt dat de dief alleen komt om te stelen, te slachten en te verdelgen. In dit geval gaat het om de schaapjes, waar de goede Herder voor zorgt. Maar het gaat mij eigenlijk alleen om het zinnetje op zich. Een dief komt om te stelen. Logisch hè? toch? Maat wat nou als je een dief niet als zodanig herkent? Ooit weleens een dief gezien die een naamkaartje op zijn jasje had met daarop het woord DIEF? Nee, en hoe ziet een dief er dan uit? Weet je, zo’n poes ziet er ook niet uit als een rover, die ziet er lief uit, laat zich aaien, spint daar dan ook nog bij, maar oh, oh, zodra ‘ie de kans krijgt pikt zo’n lieve poes fijn je goeie eten.

De duivel doet zich voor als een engel des lichts, zo staat het in de bijbel. Hij kan zich op allerlei manieren voordoen en dan heel plezierig en vriendelijk lijken, ja, als een echte kameraad, een maatje. Zo zijn er zóveel dingen die we in ons leven binnen kunnen halen en waarvan we dan niet in de gaten hebben dat we vijandelijke indringers in ons leven binnenhalen, juist omdat we ons er zo fijn door voelen. Doch dit is maar tijdelijk, want er komt een moment waarop deze vijand zijn ware gezicht laar zien en dan is er niets fijns meer aan. Ik zie bijvoorbeeld op mijn werk allerlei mensen die met verslavingen te kampen hebben, ooit zijn ze eraan begonnen en vonden het plezierig, maar deze “vriend” bleek een nietsontziende, allesvernietigende vijand te zijn die ook komt om te stelen, te slachten en te verdelgen. Daarom is het zo belangrijk om altijd alert te zijn en alle dingen terdege te onderzoeken en dan mogen we de deur van ons hart dichthouden voor alles wat niet uit God is.

    Mijn voedsel kwam hij roven
zo’n slimme, snelle dief,
 terwijl hij toch zo aardig leek,
zo vriendelijk en lief.

Toch ben ik meer alert
want al lijkt iets nóg zo fijn.
kan ’t toch zijn dat zo’n “vriend”
plots een vijand blijkt te zijn.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


6 + = 9