Willekeurige bemoediging
  • Ik verlang steeds meer.
    Ik verlang steeds meer naar U, om dicht bij U te zijn o Heer, aan Uw voeten ligt mijn schuld, …
Recente reacties
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Het kleine witte maantje.

iphone_white_screen_sleep_bug[1]

Waarlijk, mijn ziel, keer u stil tot God, want van Hem is mijn verwachting; waarlijk, Hij is mijn rots en mijn heil, mijn burcht, ik zal niet wankelen. Op God rust mijn heil en mijn eer, mijn sterke rots, mijn schuilplaats is in God. Psalm 62:6-8.

Het kleine witte maantje, mijn dochter maakte me daarop attent. Het is een functie op mijn telefoon, een soort nachtstand, waardoor er geen berichten of andere meldingen meer doorkomen. Je kunt ook niet gebeld worden, behalve door de mensen die je zelf geselecteerd hebt. Ook hún berichten worden niet gemeld maar als ze bellen dan komen zij er wel door. Ik vind het heel handig en maak er ook gebruik van nu ik het weet. In een noodsituatie ben je voor de geselecteerden wel bereikbaar maar je wordt niet onnodig gestoord. Ik zet s avonds de telefoon op die nachtstand. Om 7 uur ’s morgens gaat mijn wekker, dan is het eerste uur voor de Here God en pas om 8 uur zet ik de telefoon dan weer in de gewone dagstand.

Nou denk ik dat er misschien best mensen zijn die dit overdreven vinden, kan ik me voorstellen hoor, toch heb ik er een speciale reden voor dat ik dit zo doe. Als je het eens van een andere kant bekijkt? Heb je je weleens geërgerd aan mensen in de supermarkt die bij de kassa gewoon doorgaan met bellen? Heb je weleens op visite gezeten waar men steeds door de appjes e.d. op de telefoon afgeleid wordt? Weleens een gesprek geprobeerd te voeren met iemand die telkens bezig is met een ander te appen of te sms’en? Weleens geprobeerd te praten met iemand die voortdurend zegt: “oh,wacht even, er komt een telefoontje”… ?

En als je op sollicitatiegesprek zou moeten, zou je dan je telefoon aanlaten of uitzetten? Als je op zondag in de kerk zit, staat hij dan aan of uit? De fatsoensnormen eisen al dat dat ding dan uit staat, nog buiten beschouwing gelaten dat het ook nog eens enorm respectloos is om de telefoon aan te laten. Maar om het nog iets meer te specificeren, stel nou dat je bij koning Willem Alexander en koningin Máxima bent uitgenodigd voor de koffie of de thee, zou je het in je hóófd halen om je telefoon op te pakken en te gaan zitten appen of iets dergelijks?? Ik weet zeker dat niemand dat zou doen!

En wat dan van onze Koning? vroeg ik mezelf af. Is Hij minder waard dan een aardse koning? Verdient Hij minder respect? Is het normaal om Hem altijd maar weer op de achtergrond te schuiven? Is het oké om de tijd voor Hem in de knel te laten komen? Is het oké om de tijd die Hem beloofd is te laten roven omdat iemand anders een appje stuurt? “Oh, wacht even God, even een appje beantwoorden, of: wacht even, ik krijg een telefoontje…” en na het telefoontje “eh, waar waren we gebleven?”

Een zoon heeft eerbied voor zijn vader en een knecht voor zijn heer. Maar als Ik uw Vader ben, waar blijft dan de eerbied voor Mij? En als Ik uw Heer ben, waarom is er dan geen ontzag?” vraagt de Here van de hemelse legers. “Zelfs de priesters minachten Mij”. “Wat, doen wij dat?” zegt u. “Wanneer hebben wij minachting voor U gehad?” “Door op Mijn altaar minderwaardig voedsel te offeren.” “Minderwaardig voedsel? Wanneer is dat dan voorgekomen?” “Dat gebeurt telkens wanneer wordt gezegd: ‘Het offer voor de Here hoeft niet zo waardevol te zijn”.Maleachi 1:6-7 (uit Het Boek).

Dit sprak God tegen het volk van Israël, maar ook voor ons  zijn dit nog belangrijke woorden. “Het offer voor de Here hoeft niet zo waardevol te zijn”  hoe vaak worden er geen dingen gezegd of gedacht als: “ach God weet wie ik ben en Hij houdt heus wel rekening met mij” of “nou, je hoeft daar niet zo moeilijk over te doen of het allemaal zo letterlijk te nemen”. Maar de Here God is niet veranderd en de dingen die Hij toen belangrijk vond zijn dat nog steeds vandaag.

Ik werd hier zo enorm bij bepaald en heb dit voor mezelf overdacht en daarom kies ik ervoor om de tijd met God op een respectvolle manier door te brengen. De Here God is een Heilig God, en ik ben Hem eerbied en respect verschuldigd. Dat is de reden dat ik mijn telefoon op het kleine witte maantje zet, zodat ik niet afgeleid wordt door geluidjes en dan toch onwillekeurig even kijk wat voor berichtje er binnen komt waarmee mijn aandacht dan weg is. Niet eerst mijn mailtjes, niet eerst mijn berichtjes, niet eerst koffie. Eerst de Koning en dan pas alle andere dingen en weet je, dat voelt zo bijzonder, zo speciaal.

holy-God[1]Almachtige Here en God, wat U hebt gedaan, is groot en wonderbaar! Heerser over de volken, Uw wegen zijn juist en goed. Here wie zou geen ontzag voor U hebben? Wie zou U niet eren om wie U bent? U alleen bent heilig. Openbaring 15: 3-4.

Heilig, heilig, heilig is de Here van de hemelse legers; de aarde is met Zijn glorie gevuld! Jesaja 6:3.

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


+ 6 = 11