Willekeurige bemoediging
  • 24 december 2005
    4e vervolg. “Niet Mijn wil, maar Uw wil geschiede”, dat zijn woorden die de Here Jezus uitsprak, maar die Hij …
Recente reacties
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Zomertijd? Wintertijd?

Een uurtje vooruitJawel hoor, het is weer zomertijd. Hahaha, zoals ik gewend ben te doen heb ik gisteren al meteen bij het opstaan alle klokken een uur vooruit gezet. Vind ik zelf altijd handig, dan kan ik het niet vergeten. Ietsje later ben ik vertrokken naar mijn moeder in het zorghotel en toen ik bij haar wegging was het ongeveer kwart over twee. Onderweg nog heel even een boodschapje gedaan en toen ik dan hier thuis binnenstapte zag ik tot mijn grote schrik dat het al 4 uur was??? Hoe kan dat nou, dacht ik, ik snapte er niets van tótdat ik even later aan een bakje koffie zat en ineens besefte dat ik de klokken al vooruit had gezet en het dus nog een uur vroeger was pffff, gelukkig :-)

Vroeger kon ik mijn kinderen hier altijd lekker mee om de tuin leiden. “Kijk eens jongens, het is al zó laat, echt tijd om naar bed te gaan hoor”. Ach ja, één dag in het jaar kon ik dat doen en dat lukte best een aantal jaren hoor. Toen de oudste eenmaal groot genoeg was om zelf te beseffen hoe het zat kwam ik er natuurlijk niet meer mee weg maar zolang het kon heb ik ze heerlijk een uurtje eerder naar bed gedaan. En nu was ik dus zelf slachtoffer van deze gewoonte of misschien was het wel mijn straf :-) de bedrieger bedrogen :-)

Tja, wie houden we eigenlijk voor de gek met de zomertijd? De zon komt niet een uur eerder op en gaat ook niet een uur later onder. Die blijft gewoon functioneren zoals het door de Schepper bedoeld is. En daarbij is het dan de vraag óf het nou eigenlijk iets oplevert? Volgens mij weinig of niets maar ja, je moet wel meedoen want anders leeft je in een andere tijdzone. Dan kom je overal te laat, is de aanbieding al uitverkocht als je komt, missen je kinderen een uur les op school, kom je gehaast de vergadering binnen die al op zijn einde loopt, te laat op je werk en ga zo maar door. Dan ineens kan een uur zomaar een groot verschil maken.

Wakker worden!!

Wakker worden!!

Er staat in: Matth.24:44: Daarom, weest ook gij bereid, want op een uur, dat gij het niet verwacht, komt de Zoon des mensen. Uurtje eerder? Uurtje later? Vandaag? Morgen? Volgende week? Ik zou het niet weten maar door die klokken moest ik er ineens aan denken dat er nu nog tijd is om mensen te vertellen van de Here Jezus en het offer dat Hij voor ons mensen heeft gebracht, nú kunnen we nog een levend voorbeeld zijn en zo getuigen van Zijn liefde en trouw. Nu kan het nog, want voordat we het weten kan een uur ineens een groot verschil maken..

Vandaag is de zomertijd weer begonnen maar veel en veel belangrijker is het dat het nóg genadetijd is!

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


9 + 4 =