Willekeurige bemoediging
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Zo koppig als een ezel.

Want wij hebben geen hogepriester, die niet kan medevoelen met onze zwakheden, maar een, die in alle dingen op gelijke wijze als wij is verzocht geworden, doch zonder te zondigen. Laten wij daarom met vrijmoedigheid toegaan tot de troon der genade, opdat wij barmhartigheid ontvangen en genade vinden te gelegener tijd. Hebr.4:15-16.

Wat is het toch enorm bemoedigend als je je bedenkt dat de Here Jezus álles wat wij meemaken, echt ten diepste begrijpt, dat Hij mee kan voelen omdat Hij óók mens geweest is. Hij heeft ieder facet van het menszijn doorgemaakt en wéét wat wij meemaken, wat wij voelen, hóé moeilijk het soms kan zijn, hóé verleidelijk de verzoekingen op ons overkomen, hóé hard de strijd vaak is en hóé pijnlijk ook de teleurstellingen zijn die wij te verwerken krijgen. Hij ként het volledig en dáárom ook kan Hij ons zo enorm troosten en bemoedigen. We mogen bij Hem schuilen, we mogen weten dat Hij er altijd is en dat Hij onze eenzame harten wil vullen met Zijn aanwezigheid. Hij wil onze wonden verbinden en er Zijn zalfolie in gieten, Hij wil ons verdriet met ons delen, ons vertroosten maar we moeten onszelf er wel voor geven.

Mijn tweede dochter was vroeger altijd héél erg koppig, echt zo koppig als de spreekwoordelijke ezel :-). Als ze haar zin niet kreeg, of als ze over wát dan ook beledigd was, of zich tekort gedaan voelde, dan draaide ze haar hoofd weg en dan kon je alles in het werk stellen en bij wijze van spreken op je kop gaan staan, ze vertrok geen spier en ze kwám niet meer naar je toe. En als je probeerde haar aan te raken schudde ze je hand van zich af. Zij was beledigd en dat mocht je ook weten ook. Ze liet zich niet tot rede brengen en soms duurde het uren voordat ze weer enigszins normaal deed.

Soms kun je naar de Here toe óók weleens zo’n reactie hebben. Je voelt je tekort gedaan, je denkt dat je niet begrepen wordt, dat je vergeten wordt. Niets is minder waar, Hij staat altijd klaar om ons te helpen, Hij strekt Zijn handen naar ons uit en wij hoeven niet anders te doen dan die handen vast te pakken.

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


1 + 4 =