Willekeurige bemoediging
 • Onze grootste vijand…
  Tjonge, ik moest er zo aan denken, je zal toch Mozes geweest zijn, wát een taak had deze man, wát …
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Ze zijn er, voor jou!

Al ware het, dat ik met de tongen der mensen en der engelen sprak, maar had de liefde niet, ik ware schallend koper of een rinkelende cimbaal. Al ware het, dat ik profetische gaven had, en alle geheimenissen en alles, wat te weten is, wist, en al het geloof had, zodat ik bergen verzette, maar ik had de liefde niet, ik ware niets. Al ware het, dat ik al wat ik heb tot spijs uitdeelde, en al ware het, dat ik mijn lichaam gaf om te worden verbrand, maar had de liefde niet, het baatte mij niets. I Kor.13:1-3.

Wat zijn er toch veel mensen die het moeilijk hebben, dagelijks worden we daarmee geconfronteerd. Dat kan op allerlei gebied zijn, verdriet, pijn, afwijzing, eenzaamheid, misschien schuldgevoelens of angst, En hoe belangrijk is het dan dat mensen een luisterend oor en een liefdevol hart vinden om hun nood te delen. En daarbij moest ik aan dat bijbelgedeelte denken I Kor.13. Het gaat over de liefde en over alles wat dat inhoudt maar het leert ons ook dat liefde het belangrijkste is van alles. Dat we nog zoveel kunnen doen voor de Here of voor de mensen, maar als er geen liefde is dan is het absoluut nutteloos. Weet je, ik zie weleens dingen die mij dan opvallen. Bijvoorbeeld, je bent ergens waar meer mensen zijn, de één vraagt aan de ander hoe het gaat, iemand begint net zijn verhaal en de ander kijkt ondertussen langs de verteller heen, groet hier en daar anderen met een hoofdknik en is er met zijn aandacht totaal niet bij. Dat geeft mensen het gevoel dat zij er niet toe doen. Het versterkt alleen maar het gevoel van eenzaamheid. Liefde, wat is het toch belangrijk. Wanneer dingen met liefde worden gezegd of gedaan dan zal dat altijd het hart van de ander raken. Liefde is alleen met het hart uit te delen en te ontvangen.

De Here Jezus was met innerlijke ontferming bewogen over de  mensen. Zijn hart was, en is, vol van liefde. echte ware warme liefde. Wij mogen daar een voorbeeld aan nemen, wij mogen echte vrienden zijn voor de mensen om ons heen. Toch bestaat er geen vriend zoals de Here Jezus, en voor iedereen die zich afgewezen, eenzaam of verdrietig voelt, wil ik het volgende meegeven als bemoediging:  Als er iemand eenzaamheid, pijn, angst en afwijzing kan begrijpen, dan is dat de Here Jezus wel. De Here Jezus ging aan het kruis eenzaam en zelfs door Zijn Vader verlaten. Hij hing daar, Zijn armen uitgespreid, vastgenageld aan dat kruis. Hij kon op dat moment die armen niet bewegen maar die uitgespreide armen waren wel een symbool voor de uitnodiging die er van uitging: “Kom maar, kom maar bij Mij, in Mijn armen”. Armen die vertroosten, armen die je koesteren, armen die bescherming bieden. Armen waar je in weg kunt schuilen en ze zijn wijd geopend voor jou!

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail
 • Anneke van Jaap:

  Goede morgen Ingrid,
  Wat ik hier lees over de liefde is voor mij geen punt want die liefde komt uit mijn hart.
  Maar als de liefde van je dichts bijzijnde, niets voor jou betekenen dan doet dat zeer veel pijn en tranen.
  Maar bij onze lieve HEERE JEZUS is er de liefde wel en dat is een grote zegen.

  Ik wens jou ook GODS grote liefde toe.


3 + 5 =