Willekeurige bemoediging
  • 26 december 2005
    Luisteren…..er zijn nog maar weinig mensen die dat kunnen, gewoon alle tijd nemen om naar het verhaal van een ander …
Recente reacties
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Wiens brood men eet……

Wiens brood men eet diens woord men spreekt.

Dit is een spreekwoord dat me vanmiddag te binnen schoot. Wat de aanleiding was weet ik niet, soms kunnen er zomaar dingen in je gedachten komen. Het is wel een waar woord en iets om over na te denken. De Here Jezus zelf zegt dit in Joh.6:51: Ik ben het levende brood, dat uit de hemel nedergedaald is. Indien iemand van dit brood eet, hij zal in eeuwigheid leven; en het brood, dat Ik geven zal, is mijn vlees, voor het leven der wereld.

De Here Jezus is het levende brood en Hij heeft Zichzelf voor ons ten offer gegeven, iets wat wij mogen koesteren en waar wij ook bij het vieren van het avondmaal nog eens extra bij stilstaan. Wij mogen deel hebben aan Zijn lichaam, eten van dat levende brood dat ook in ons binnenste leven geeft. Daarnaast mogen we er ook van uitdelen aan anderen.

Ik moet denken aan het verhaal van de Emmaüsgangers, in Lucas 24 kun je hun verhaal lezen. Ze liepen samen op met de Here Jezus maar ze herkenden Hem niet. Ze spraken met Hem over de dingen van God en toen ze bij hun huis waren aangekomen vroegen ze Hem om bij hen binnen te komen en een hapje mee te eten. En op het moment dat de Here Jezus het brood brak, herkenden zij Hem en dat was zo’n groots moment voor deze mannen. Ze realiseerden zich dat hun hart brandende was terwijl ze met Hem hadden gesproken onderweg, en nu begrepen ze waarom. Ze waren er zo vol van dat ze onmiddellijk dezelfde weg weer terug zijn gegaan om te vertellen wat er gebeurd was.

In Openbaring 3: 20 staat: Zie, Ik sta aan de deur en Ik klop. Indien iemand naar mijn stem hoort en de deur opent, Ik zal bij hem binnenkomen en maaltijd met hem houden en hij met Mij. De Here Jezus wil echt ten volle  in ons leven binnengelaten worden en samen met ons eten. Maaltijd houden, hetzelfde voedsel delen dat wij ook eten (het woord van God), Hij is het brood dat voor ons gebroken is en wanneer wij dat beseffen en diep tot ons door laten dringen, dan kunnen ook wij niet meer zwijgen van wat Hij voor ons betekent, van wat Hij voor ieder mens  heeft gedaan in Zijn grote liefde, en dan zal ook óns hart brandende zijn in ons binnenste en dan mogen we met dat vuur, andere harten verwarmen.

Here Jezus, ik wil Uw brood eten en Uw woord spreken!

p.s. Ik wil hier nog een speciaal bedankje neerzetten voor de lieve verjaardags felicitaties die ik gisteren kreeg van de mensen van Christengroei, dankjewel!!

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


7 + = 10