Willekeurige bemoediging
  • Opgeruimd staat netjes.
    Opruimen, opruimen, opruimen….  hoe vaak heb ik dat niet geroepen tegen mijn kinderen toen ze nog klein waren. Dan stonden …
Recente reacties
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

Voor mijn kinderen.

Gabriëlle

Immanuel

Vanmorgen was ik in de samenkomst. We hadden een heerlijke zangdienst en ook de prediking was erg fijn! Vanmiddag worden er in de openlucht, in het Veerse meer, 5 mensen gedoopt en is er een bbq met iedereen die daaraan deel wil nemen, maar ik heb nu een klein hondje en voor hem zou het te lang worden als ik daar nog mee naartoe was gegaan, dus ik ben na de dienst naar huis gegaan.

Toch was het vandaag niet de prediking en niet de zangdienst die mij het meeste raakte. Wat mij echt heeft geraakt, verdrietig maakte, ontroerde, bemoedigde en vervolgens mijn hart verwarmde (in die volgorde),  was iets dat gebeurde één rij voor mij.

Daar zat een echtpaar, in eerste instantie zaten ze daar samen maar toen de zangdienst was afgelopen kwam er een jong meisje bij hen zitten. Ik schat dat ze misschien een jaar of twaalf was, misschien iets ouder. Ze ging naar haar vader toe en ging op zijn knie zitten. Vervolgens sloeg ze haar arm om zijn hals en hij sloot haar in zijn beide armen. Zo zaten ze daar, een blond en een donker hoofd. dicht tegen elkaar. Het was zo’n puur en mooi beeld, en in eerste instantie raakte me dat en werd ik er verdrietig van. Want hóé graag had ik het mijn kinderen gegund dat ze zó’n vader hadden mogen hebben. Zij zijn opgegroeid met een vader die er maar weinig, soms een paar uurtjes was, maar deze vertrouwelijke vader/kind band hebben zij nooit gehad. Nadat ik dit had bedacht en me had gerealiseerd dat dat niet meer terug te draaien is, werd ik erdoor ontroerd, want ik dacht aan onze liefdevolle, trouwe, Hemelse Vader, een Vader zoals er geen aardse bestaat, een Vader die van ons houdt met een onuitsprekelijke liefde. Bij dié Vader mogen wij, ook al zijn we al volwassen, op schoot kruipen zo vaak we willen, we mogen alles met Hem delen, we mogen onze arm om Zijn hals slaan en Hij zal de Zijne om ons heen sluiten, zeker weten! Wij mogen ons hoofd vertrouwelijk tegen het Zijne leggen en weten dat we bij Hem veilig zijn. Die gedachte vond ik zó mooi, en dát zorgde ervoor dat mijn hart vanmorgen warm werd. Wat houd ik toch van deze liefdevolle trouwe Vader, die mijn en ook jouw Vader is!

Stefanie

Ik heb mijn kinderen van jongs af aan bij de Here gebracht en stuk voor stuk hebben ze voor Hem gekozen. Ze zijn inmiddels allemaal volwassen en het huis uit en hebben ook allemaal in hun eigen leven te maken gekregen met tegenslagen, moeiten, verdriet. En daarom wil ik deze dag speciaal dit stukje voor hen schrijven, het aan hen opdragen en mijn gebed is dat mijn kinderen die warme Vaderarmen van de Here God mogen voelen, dat ze zich bij Hem geborgen mogen weten en dat Zijn warme liefde hun hele hart zal vervullen.

Joyce

Vader, ik kom even bij U,

even zitten op Uw schoot,
dat plekje waar U mij zo dikwijls
warmte en bescherming bood.
—–
Vader, ‘k hoef U niets te zeggen,
U kent min hart, wat mij beroert,
Ik wil alleen Uw armen voelen
zo veilig om mij heen gesnoerd.
—–
Wat ben ik dankbaar voor Uw liefde,
zo warm, zo puur en zo vertrouwd,
voor mij bestaat geen enkele twijfel
dat U zielsveel van mij houdt!
—–
Vader, wilt U met mij meegaan?
want op mijn hart daar ligt een last,
‘k breng U bij mijn kinderen Vader
en wil U vragen: houd ze vast.
—–
Wilt U ze het gemis vergoeden,
wilt U ze koesteren oh Heer,
en ze in Uw armen nemen,
niet alleen nu, maar telkens weer.
—–
U kent mijn kinderen oh Vader,
‘k bracht ze bij U vanaf heel klein,
en alles wat U ze wilt zeggen, is:
Kind, Ik zal er altijd voor je zijn!!!

—–

Lieve Gabriëlle, Immanuel, Stefanie en Joyce, ik houd verschrikkelijk veel van jullie!!!

Mama.
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail
  • Eva:

    Wat mooi geschreven Ingrid! Ik heb dit ook gezien in de dienst gisteren…. het was bijzonder mooi, ook ik zag de vergelijking met hoe vol liefde God de vader naar ons, Zijn kinderen is…


2 + 5 =